FSS priznao Zvezdi titulu iz 1946. godine

Fudbalski savez Srbije odlučio je da prihvati zahtev Crvene zvezde da joj se prizna šampionska titula osvojena 1946. godine.

Pravna služba Fudbalskog saveza Srbije (FSS) donela je odluku da usvoji zahtev Crvene zvezde da joj se verifikuje titula iz 1946. godine.

Na taj način, crveno-beli su došli do 30. titule i stekli pravo na tri zvezdice na grbu.

Na sastanku komisije tri člana bila su za, a protiv je (očekivano) glasao predstavnik Partizana Vladimir Vuletić, koji je čak najavio žalbu Ustavnom sudu.

Uzdržao se predsednik komisije Dejan Šuput.

Zvezda je 1946. godine bila prvak Srbije, pre nego što je igran šampionat SFRJ, a po istom principu Fudbalski savez Hrvatske priznao je titulu Hajduku.

Iz Ljutice Bogdana su početkom marta zvanično podneli inicijativu sa zahtevom da Skupština FSS, kao najviši organ Saveza, prizna kao šampionsku titulu osvojenu u ligi 1946. godine.

Malo o pozadini čitavog spora... Fiskulturni savez Jugoslavije (FISAJ) bio je nadležan za organizovanje fudbalskog nadmetanja na nivou države, s tim da je ingerencija za slanje svojih predstavnika na turnir ostavljen fiskulturnim savezima republika i autonomnih pokrajina bivše države (Vojvodina i Kosovo i Metohija).

Čitava hijerarhija je imala i sloj niže, pa su pre republičkih turnira odigravani turniri na nivou okruga, a svi su imali kvalifikacioni karakter za odlazak na savezni šampionat.

broj komentara 3 pošalji komentar
(subota, 11. maj 2019, 12:48) - Ivica69 [neregistrovani]

Tim Crvene Zvezde iz 1946-FSS priznao zvezdi titulu iz 1946

Lovrić Ljubomir, Kašanin Mladen, Stanković Branko, Petrović Miomir, Đajić Predrag, Drakulić Milenko, Krstić Milan, Mitić Rajko, Tomašević Kosta, Jezerkić Jovan, Atanacković Aleksandar, Savić Miodrag, Horvatinović Đura, Ćirić Milovan, Spajić Ljubiša, Pečenčić Vladimir, Petrović Miodrag.

(subota, 11. maj 2019, 12:10) - anonymous [neregistrovani]

Slika

Pa bilo bi lepo kada bi se objavila i imena tih igraca tog Zvezdinog tima iz 46 a ne samo tim Zvezde. Ne svako se seca 46 poneko se nije ni rodio jos !?

(petak, 10. maj 2019, 17:20) - anonymous [neregistrovani]

Napokooon

A prošle godine pričali kako nemaju ništa protiv da se Zvezdi da titula iz '46. xd A sad se bune, misle da će opet da bude kao '86. i '87. xd