Superliga: Novi derbi Radničkog i Partizana, Zvezda na Banovom brdu

Fudbaleri Radničkog i Partizana sastaju se u Nišu u derbiju drugog kola plej-ofa Superlige, dok lider Crvena zvezda gostuje na Banovom brdu ekipi Čukaričkog.

Biće ovo drugi duel Nišlija i crno-belih u kratkom vremenskom periodu, pošto je Partizan tokom sedmice slavio u prvom meču polufinala Kupa Srbije.

Prethodno je Radnički izgubio i od Crvene zvezde, čime se oprostio od titule, pa će okršaj na "Čairu" imati posebnu draž.

U slučaju trijumfa tima Sava Miloševića, borba za drugu poziciju bi se dodatno zakomplikovala, bez obzira što su izabranici Nenada Lalatovića do pre nekoliko nedelja imali veliku bodovnu zalihu.

Branilac trofeja Crvena zvezda u dobrom raspoloženju ide na Brdo na verovatno najteže gostovanje do kraja sezone, sa ambicijom da skoro pa definitivno stavi tačku na trku za šampionski naslov.

S druge strane, Čukarički se grčevito bori za izlazak u Evropu jer mu Mladost "diše za vratom", koja putuje u Novi Sadu na duel sa Proleterom.

U plej-autu je nastavljena borba, Zemun je pokušao da pobegne iz zone ispadanja, ali je remizirao sa Spartakom i u 19. uzastopnom meču ostao bez pobede.

U najtežoj situaciji je Dinamo koji dočekuje drugoplasirani Voždovac, a ništa manje neizvesnosti i tenzije neće biti ni u mečevima Bačka - Mačva i Rad - Radnik.

Superliga – 32. kolo:
petak:

Zemun – Spartak Subotica 0:0 (0:0)

subota:
16.00 Dinamo Vranje – Voždovac
17.00 Čukarički – Crvena zvezda
17.00 Napredak – Vojvodina
17.00 Bačka – Mačva
17.00 Rad – Radnik Surdulica

nedelja:
17.00 Proleter – Mladost Lučani
18.30 Radnički Niš – Partizan

tabela:
plej-of:
Crvena zvezda 45, Radnički Niš 38, Partizan 30, Čukarički 27, Mladost Lučani 26, Proleter 22, Napredak 21, Vojvodina 20
plej-aut: Spartak 23, Voždovac 20, Radnik Surdulica 20, Mačva 19, Bačka 14, Rad 11, Zemun 11, Dinamo Vranje 10 

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво