Kostić strelac, Ajntraht u polufinalu

Srpski reprezentativac Filip Kostić postigao je jedan od dva gola Ajntrahta u meču sa Benfikom i tako pomogao nemačkom timu da se plasira u polufinale Lige Evrope. Protivnik će im biti engleski Čelsi.

Ajntraht je uspeo da nadoknadi negativan rezultat iz prvog meča (4:2) i pobedom od 2:0 se plasira u polufinale.

Strelci za nemačku ekipu bili su Kostić u 37. i Rode u 67. minutu meča. Za Frankfurt su još nastupali i Luka Jović i Mijat Gaćinović, dok se u timu Benfike našao Ljubomir Fejsa.

Težak ali ne i nemoguć zadatak bio je pred Ajntrahtom. Ekipa iz Frankfurta morala je da postigne dva gola, a da pritom ne primi nijedan, kako bi nadoknadili poraz iz prvog meča.

Do prvog gola domaća ekipa stigla je u 37. minutu preko Filipa Kostića. Srpski reprezentativac najbolje se pozicionirao i reagovao nakon stative koju je pogodio Mijat Gaćinović. Treba napomenuti da je Kostić bio u nedozvoljenoj poziciji, ali sudija Orsato i njegovi pomoćnici to nisu primetili, a VAR tehnologija se ne koristi u Ligi Evrope. 

Drugi gol delo je Sebastijana Rodea. Bivši član Bajerna odlično je šutirao sa ivice šensnaesterca, nakon što ga je uposlio Rebić.

Benfika je imala svoje šanse za pogodak, pogotovo u drugom delu utakmice, ali je odličan bio golman Ajntrahta Trap, koji je u par navrata imao i sreće.

Ajntraht se plasirao u polufinale Lige Evrope, a tamo će im protivnik biti engleski Čelsi, koji je eliminisao Slaviju iz Praga.

U drugom polufinalu sastaju se Arsenal i Valensija.  Utakmice polufinala igraju se 2. i 9. maja.

Rezultati ostalih mečeva:

Čelsi – Slavija 4:3
Napoli – Arsenal 0:1
Valensija – Viljareal 2:0

Ovako je protekao meč: 

22.56 – Kraj meča. Pobeda Ajntrahta nad Benfikom od 2:0. Nemci idu u polufinale.

22.28 – GOOOL! Ajntraht vodi sa 2:0 od 67. minuta. Nemci dolaze do rezultata koji ih vodi dalje, Rode postiže gol, na asistenciju Rebića. Nisu uspeli fudbaleri Benfike da otklone opasnost pred svojim golom, nakon odbitka lopta dolazi do Rebića, pa do Rodea, koji matira golmana rivala.

22.06 – Nastavljen je meč...

21.48 – Završena su prva poluvremena na svim četvrtfinalnim duelima. Ajntraht golom Kostića vodi protiv Benfike sa 1:0.

Rezultati na ostalim susretima: Čelsi – Slavija 4:1, Napoli – Arsenal 0:1, Valensija – Viljareal 1:0.

21.38 – Trener Benfike Bruno Laž isključen je nakon što je protestovao kod glavnog sudije Orsata. Laž je pokušao da ubedi glavnog sudiju da se strelac gola Ajntrahta Kostić bio u ofsajdu.

21.36 – GOOL! Ajntraht vodi od 37. minuta, Kostić je strelac. Gaćinović je prvobitno šutirao i pogodio stativu, na loptu je natrčao Kostić, koji je potom savladao golmana Benfike. Gosti su se bunili pošto je Kostić bio u ofsajd poziciji, ali sudija nije promenio odluku. VAR tehnologija se ne koristi u Ligi Evrope.

21.00 – Počeo je meč...

20.35 – Ajntraht i Benfika meč će započeti u sledećem sastavu:

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара