Mesi: Bili smo bolji, izvukli smo pouke iz poraza od Rome

Lionel Mesi, najbolji fudbaler Barselone, ostao je pribran posle plasmana u polufinale Lige šampiona. Katalonci su u revanšu pobedili Mančester junajted 3:0 i sa ubedljivih 4:0 otišli među četiri najbolje ekipe na starom kontinentu.

Mesi je bio dvostruki strelac u rutinskom trijumfu nad "crvenim đavolima", koji je mogao da protekne znatno drugačije da Markus Rašford u prvom minutu nije pogodio prečku.

"Ne smemo da dopuštamo da u utakmicu ulazimo na način na koji smo to danas uradili. Mnogo su nam pretili na početku. Napravili smo korak napred. Pokazali smo karakter, osim u prvih pet minuta, bili smo bolja ekipa tokom čitave utakmice. Izvukli smo pouke iz utakmice protiv Rome", rekao je Mesi.

On je drugi pogodak postigao zahvaljujući velikoj grešci golmana Davida he Hee.

"Drugi gol sam postigao zahvaljujući sreći, ali me raduje pobeda i prikazana igra".

"Blaugrana" će se u polufinalu sastati sa pobednikom dvomeča Liverpul - Porto. Engleski klub na revanš na "Dragau" nosi prednost od 2:0.

"Bez obzira da li nam idući protivnik bio Liverpul ili Porto, imaćemo težak zadatak. Ko god da prođe, zasluženo će biti u polufinalu".

Šampion Španije na dobrom je putu da osvoji triplu krunu – u La Ligi je gotovo obezbedio novu titulu, u Kupu kralja će igrati finale protiv Sevilje, dok nekoliko sezona nije otišao ovoliko daleko u Ligi šampiona.

"Tripla kruna? Nećemo da pričamo o tome. Idemo korak po korak, moramo da potvrdimo titulu u La Ligi i potom se usredsrediti na osvajanje Kupa", zaključio je Mesi.

Omaleni Argentinac je tako nastavio neverovatan niz protiv engleskih klubova - na 32 susreta postigao je čak 24 pogotka (devet Arsenalu, šest Sitiju, četiri Junajtedu, tri čelsiju i dva Totenhemu). On je treći najbolji strelac protiv velike šestorke engleskog fudbala, iako nikada nije igrao u Premijer ligi! 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво