Koplje u srce "Stare dame", Mesi nokautirao "đavole"

Fudbaleri Ajaksa napravili su još jedno veliko iznenađenje u Ligi šampiona, pošto su u u Torinu savladali Juventus rezultatom 2:1 i plasirali se u polufinale elitnog takmičenja. Barselona pregazila ekipu Mančester junajteda sa 3:0, Mesi dvostruki strelac. U sredu će biti poznati ostali polufinalisti, sastaju se Mančester siti – Totenhem (RTS1) i Porto – Liverpul.

Malo ko je očekivao da će Ajaks eliminisati trostrukog uzastopnog šampiona Evrope, ali je Real ostao na kolenima. "Kopljanici" tu nisu stali – savladali su Juventus u Torinu i plasirali se u polufinale Lige šampiona.

Posle amsterdamskih 1:1 iz prvog meča, "Stara dama" već je bila viđena među četiri najbolje ekipe na kontinentu, ali ekipa Erika ten Haga verovala je da može do, slobodno se može reći, čuda u Torinu i njega ostvarila na maestralan način.

Juventus je poveo golom Kristijana Ronalda, kojem je to bio deveti pogadak Ajaksu u sedam poslednjih susreta. Juve je izgledao samouvereno, čvrsto, agresivno...

Međutim, Doni van de Bek je, pomalo i srećno, postigao izjednačujući gol u u 34. minutu i potpuno poremetio sistem igre ekipe Maksa Alegrija. 

U drugom delu na terenu postojao je samo jedan tim. Dušan Tadić bio je kreator mnogih akcija svog tima, iako u ovom meču nije imao ključnu ulogu. Ziješ i Neres probijali su po bokovima, iz drugog plana sjajno se dodavali Van de Bek i Frenki de Jong, dok je igra Juventusa delovala potpuno bezidejno.

Čovek odluke ovoga puta bio je mladi kapiten Matijas de Liht, koji je nadvisio odbranu Juventusa i silovito zakucao loptu u mrežu večeras odličnog Vojčeha Ščesnog.

Imali su domaći nešto manje od pola sata da preokrenu rezultat, ali Kristijano Ronaldo nije imao podršku saigrača, na šta je u velikoj meri uticala povreda Dibale u prvom delu, kao i izostanci Marija Mandžukića i Daglasa Koste.

Nije uspeo Juventus čak ni da ugrozi gol Onane, iako je u poslednjim minutim možda i oštećen za jedanaesterac.

Ipak, Ajaks je zasluženo u polufinalu Lige šampiona, gde će igrati protiv boljeg iz duela između Mančester sitija i Totenhema (sreda, 21.00, RTS1).

De Hein kiks koštao "đavole" polufinala

U drugoj utakmici večeri, Barsa je opravdala ulogu favorita protiv Mančester junajteda i ubedljivim trijumfom od 3:0 potvrdila rezultat sa "Old Traforda" prošle nedelje (1:0).

Ponovo je Lionel Mesi bio prva violina Barseloninog orkestra, a omaleni Argentinac je sa dva pogotka u prvih 20 minuta praktično već rešio pitanje pobednika dvomeča.

Rašford je već u prvom minutu pogodio prečku Ter Štegenovog gola, da bi Mesi uzvratio u 14. sjajnim pogotkom sa dvadesetak metara.

Samo šest minuta ksnije, Mesi se ponovo upisao u listu strelaca, ali ovoga puta mu je u velikoj meri pomogao golman "đavola" David de Hea, koji je početnički odreagovao i propustio loptu u mrežu.

Barsa je u finišu prvog dela mogla da zacementira trijumf, ali se De Hea, makar delimično, iskupio za veliki kiks kod drugog gola Barse.

Konačan rezultat na "Nou Kampu" postavio je Filipe Kutinjo, fantastičnim udarcem u 61. minutu.

Barselona će u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela između Porta i Liverpula (sreda, 21.00), a engleski tim je u prvom meču odneo pobedu od 2:0.

Ovako je proteklo veče u Ligi šampiona:

22.55 – Kraj i u Torinu, Ajaks je šokirao "Staru damu" i naći će se u žrebu za polufinale.

22.50 – Završen je meč na "Nou Kampu", Barselona je savladala Junajted sa 3:0 i plasirala se u polufinale.

22.41 – Ajaks postiže još jedan pogodak, koji je poništen zbog ofsajd pozicije u kojoj se našao Ziješ.

22.28 – GOL! Ajaks vodi u Torinu golom De Lihta u 67. minutu! "Kopljanici" sve bliži još jednom iznenađenju u ovogodišnjoj Ligi šampiona.

22.19 – GOL! Barselona vodi 3:0 i praktično je u polufinalu takmičenja. Strelac je Kutinjo u 61. minutu.

22.13 – Ogromna prilika za Ajaks, Ziješ je bio u situaciji "jedan na jedan" sa Ščesnim, ali je poljski golman fenomenalno intervenisao.

22.06 – Paulo Dinala ne može da nastavi meč zbog povrede, umesto njega u timu Juventusa igra Mojze Kean.

22.06 – Nastavljeno je i u Torinu.

22.03 – Počelo je drugo poluvreme u Barseloni.

21.50 – Poluvreme i u Torinu, Juventus – Ajaks 1:1.

21.48 – Poluvreme na "Nou Kampu", Barselona vodi protiv "đavola" sa 2:0.

21.34 – GOL! Ajaks stiže do izjednačenja, strelac je Van de Bek!

21.30 – Pregledao je sudija Turpan snimak gola i potvrdio svoju odluku – Juventus vodi 1:0.

21.28 – GOL! Juventus vodi 1:0 od 28. minuta, strelac je Kristijano Ronaldoposle kornera Pjanića!

21.20 – GOL! Barsa već u 20. minutu ima dva gola prednosti, ponovo je strelac Lionel Mesi! Velika greška Davida de Hee, lopta mu prolazi kroz ruke i završava u mreži.

21.16 – GOL! Barselona ipak stiže do prednosti! Mesi je oduzeo loptu Ešliju Jangu i preciznim udarcem sa 20-ak metara pogađa donji desni ugao De Heinog gola.

21.13 – Ništa od penala! Sudija Brih pregledao je snimak na sugestiju VAR sobe i pokazao da nije bilo prekršaja.

21.11 – Penal za Barselonu! Fred je oborio Rakitića, sudija Brih pokazuje na belu tačku.

21.10 – Prinudna izmena u timu Ajaksa, umesto povređenog Mazrauija u igri je Dejli Sinkgraven.

21.02 – Velika prilika za Junajted na samom početku utakmice. Markus Rašford pogodio je prečku u prvom minutu utakmice.

21.00 – Počeo je susret i u Barseloni.

21.00 – Počeo je duel u Torinu.

20.55 – Zanimljiv je podatak da je Juventus poslednju titulu šampiona Evrope osvojio 1996. godine, kada je u finalu posle boljeg izvođenja penala bio bolji od Ajaksa. S druge strane, "kopljanici" su poslednji put savladali "Staru damu" davne 1973. godine – u finalu Kupa šampiona u Beogradu.

20.45 – Kristijano Ronaldo i saigrači pored duel sa Ajaksom.

20.30 – Zavirite u svlačionicu Barselone...

20.00 – Na "Kamp Nou" će igrati sledeći igrači:

Barselona: Ter Štegen, Roberto, Pike, Lengle, Alba, Buskec, Artur, Rakitić, Kutinjo, Suarez i Mesi;

Junajted: De Hea, Džons, Lindelef, Smoling, Jang, Mektomini, Fred, Pogba, Marsijal, Lingard i Rašford.

19.55 – Poznati su sastavi timova za meč u Torinu:

Juventus: Ščesni, De Šiljo, Bonući, Rugani, Sandro, Pjanić, Džan, Matuidi, Bernardeski, Dibala i Ronaldo;

Ajaks: Onana, Feltman, De Liht, Blind, Mazraui, Šene, De Jong, Van de Bek, Neres, Ziješ i Tadić.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво