Benfika bolja od Ajntrahta, Žoao Feliks zasenio Jovića

Fudbaleri Benfike savladali su Ajntraht u Lisabonu (4:2). Žoao Feliks postao najmlađi fudbaler sa het-trikom u istoriji Lige Evrope, Luka Jović pogodio za nemački tim.

Čitav meč je odredio detalj sa samog početka kada je Ndika napravio prekršaj koji je njemu doneo crveni karton, a rivalu kazneni udarac sa 11 metara.

Nakon toga čitav momentum meča je u potpunosti izokrenut na stranu portugalskog tima, u čijim redovima je blistao 19-godišnji Žoao Feliks, momak (možda i dalje pre dečak) koji je projektovan kao jedna od superzvezda evropskog fudbala u narednoj deceniji.

Pored tri gola, Žoao Feliks je imao i asistenciju.

Luka Jović je postigao gol posle pasa Anta Rebića, a svemu je prethodila greška Ljubomira Fejse.

U ostalim mečevima Arsenal je savladao Napoli u Londonu (2:0), Čelsi je pobedio Slaviju u Pragu (0:1), dok je Viljareal na svom stadionu izgubio od Valensije (1:3), i to tako što je primio dva gola u nadoknadi vremena.

Ovako je tekao meč na La Lužu:

22.31GOOOOOLLL!!!!! Ajntraht smanjuje prednost domaćeg sastava, Pasijensija je strelac za nemački sastav.

22.13GOOOOLLL!!!! Žoao Feliks nije postigao gol u Ligi Evrope do večeras (momak ima 20 godina, što ovaj podatak ne čini začuđujućim), ali je protiv Ajntrahta portugalski vunderkind stigao do het-trika.

22.09 – GOOOOOOOLLLL!!! Benfika vodi 3:1! Ruben Dijaz je strelac posle kornera.

22.08 – Velika prilika za Benfiku u 48. minutu, Silva je pogodio stativu.

22.04 – Počeo drugi deo igre na La Lužu.

21.44 – GOOOOLL!!!!!!! Nije dugo trajalo rezultatsko poravnanje, pošto je Žoao Feliks ponovo pogodio, ovoga puta sa ivice kaznenog prostora.

21.41 GOOOOOLLLL!!!! Izjednačenje za goste iz Nemačke. Ljubomir Fejsa je izgubio loptu, Ante Rebić je stvorio priliku, a Luka Jović ju je iskoristio.

21.20GOOOOLLL!!!! Žoao Feliks postiže gol za domaćina u Lisabonu iz jedanaesterca. Prethodno je prekršaj, a potom i crveni karton, napravio Ndika.

21.01 – Meč je počeo...

20.28 – Prva jedanaestorica Benfike:

20.20 – Sastav Ajntrahta iz Frankfurta...

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи