Srbija u Portugaliji počinje kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

Početak kvalifikacija za Evropsko prvvenstvo 2020. za reprezentaciju Srbije zakazan je za večeras u 19.45 po lokalnom vremenu, 20.45 po srpskom. Protivnik u Lisabonu je aktuelni prvak Evrope, Portugalija. Tok meča pratite na našem portalu.

Domaćin je već sebi stvorio pritisak jer ukoliko ne pobede večeras, samo dva ili bod iz prve dve utakmice kod kuće za njih bi bio značajan zaostatak u odnosu na planirano, a to je bilo šest bodova.

U nacionalni tim vratio se Kristijano Ronaldo, pa iako u razgovoru sa domaćim novinarima i navijačima postoji utisak da je ekipa igrala bolje bez njega u Ligi nacija, kada je on pauzirao, nemoguće je izostaviti jednog od najboljih na svetu.

"Drago mi je što se Kristijano vratio. Vidi se u njemu želja da pobeđuje i prenosi iskustvo na mlađe igrače, uostalom, videli ste kako stalno razgovara sa njima i daje im savete", rekao je selektor Santoš.

Neki to tumače pritiskom na druge fudbalere i mnogima od njih se to ne dopada, nije im ugodno ali Kristijano mora da se sluša.

Portugalija će biti pod još većim pritiskom i nervozna ako Srbija postigne prvi gol, i pogotovo ako Kristijano Ronaldo ne bude dobijao lopte.

"Neću reći ništa novo ako kažem da je on možda najbolji na svetu, ali imam u glavi neku ideju kako ćemo pokušati da ga zuastavimo", reči su selektora Srbije Mladena Krstajića.

Potpuno je neizvesno u kom sastavu će igrati reprezentacija Srbije. Sigurno je da će ekipu na teren izvesti Dušan Tadić.

"Normalno je da želimo dobar rezultat ali Portugaliji ne smeš da pretiš. Oni su prvaci Evrope i i dalje su favoriti", utisci su srpskog igrača.

Ono u čemu je Krstajić bio dosledan do sada, to je bila formacija, 4-2-3-1, pa je nejasno da li će istovremeno u ekipu Luka Jović i Aleksandar Mitrović, koji se takođe vratio posle propuštenog meča sa Nemačkom.

Srbija je četiri puta do sada igrala protiv Portugalije, sva četiri puta u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Prva dva meča 1:1, sledeća dva porazi od 1:2.

Utakmica se igra na stadionu La Luž u Lisabonu.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво