Krstajić: Znam model i tim za Portugaliju

Portugalija je favorit broj jedan u našoj grupi, a mi u meč ulazimo oslabljeni. Model iz Nemačke je model kome težimo. Znam sastav koji će izaći na teren, rekao je selektor Mladen Krstajić uoči početka kvalifikacija za EP srpskog izabranog tima.

Srbija u Lisabonu otpočinje svoj put na Evropsko prvenstvo 2020. godine (istina, kakav god ishod bio, a shodno rezultatu u Ligi nacija, Srbija će imati popravni). Prvi protivnik „orlova" ujedno je i najteži – branilac titule, selekcija Portugalije, koja je remijem bez golova otpočela kvalifikacioni proces.

„I dalje mislim da je Portugalija favorit broj jedan, bez obzira na nerešen rezultat sa Ukrajinom. Mi ih cenimo, poštujemo ali ne predajemo se, iako smo oslabljeni za ovu utakmicu. Momci koji su igrali u Nemačkoj su pokazali da imaju kvalitet i da imamo jako dobru atmosferu", rekao je Krstajić, izrazivši nadu u povoljan ishod susreta.

On je naglasio da je model igre kome selekcija teži onaj pokazan u duelu sa Nemačkom.

„Normalno je da bude napeto i pod pritiskom jer utakmica je za bodove. Biće i za njih i za nas teško ali mi ćemo dati sve od sebe", istakao je Krstajić, opet naglasivši da postoje slabiji detalji u igri Srbije koji moraju da se eliminišu.

Kako je rekao, Srbija mora da koristi i druge tipove napade, ne samo one u tranziciji.
„Znam sastav, imam kompletnu sliku i znam ko će igrati. A ko će igrati i kako ćemo igrati, videćete sutra", dodao je on.

Dušan Tadić je rekao da o svojoj poziciji u timu ne želi da razmišlja ili polemiše.

„Važno je da se prilagodiš i to je nebitno. Najbitnije da ekipa ima profit od toga i to je najbitnije", rekao je fudbaler Ajaksa.

„Svesni smo značaja utakmice. Ovo je za nas najteže gostovanje. Ne smemo da pretimo previše Portugaliji jer su oni evropski prvaci, ali verujemo u svoje kvalitete i verujemo da možemo da izborimo pozitivan rezultat".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво