Remi Srbije i Nemačke u Volfsburgu

Izabrani timovi Nemačke i Srbije odigrali su u Volfsburgu meč bez pobednika (1:1) uoči početka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Reprezentacija Srbije ostala je neporažena u interesantnom, iako na momente konfuznom meču u Volfsburgu, u okršaju sa selekcijom Nemačke.

Luka Jović, strelac 15 golova u Bundesligi ove sezone, doveo je Srbiju u vođstvo u 15. minutu. Napadač Ajntrahta iz Frankfurta uspeo je da drugu loptu posle izvedenog kornera prosledi u mrežu koju brani Manuel Nojer.

Nakon toga Nemačka je bila dominantiji tim u polju, ali ne neophodno uvek i dominantiji tim u smislu konkretnosti u napadačkoj trećini, o čemu govori činjenica da je Srbija takođe propustila nekoliko dosta kvalitetnih prilika.

Nakon poluvremena ekipa Joahima Leva podigla je nivo svoje igre i, posle nekoliko jako dobrih, ali neiskorišćenih prilika, uspela je da postigne pogodak. Leon Gorecka, fudbaler minhenskog Bajerna, doneo je rezultatsko poravnanje.

Nekoliko fudbalera u redovima Srbije je debitovalo u nacionalnom timu (Bogosavac), dok su se neki posle nešto duže pauze u izabrani tim vratili (Lazović).

Na drugoj strani, pre meča, navijači Nemačke su se koreografijom zahvalili Matsu Humelsu, Džeromu Boatengu i Tomasu Mileru za sve učinjeno u dresu "Di Manšafta" tokom godina, s obzirom da je Joahim Lev odlučio da ih više ne zove u reprezentaciju.

Srbija prvu kvalifikacionu utakmicu za Evropsko prvenstvo igra za Portugalijom u ponedeljak.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара