Lev vidi Srbiju kao pravu pripremu za Holandiju

Selektor selekcije Nemačke Joahim Lev istakao je da će meč sa Srbijom biti idealna prilika da se njegov tim pripremi za početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine. Srbija od 20.45 gostuje "Pancerima" u Volfsburgu čime će početi novi reprezentativni ciklus.

Nemačka je posle razočaravajuće 2018. godine i kraha na Svetskom prvenstvu u Rusiji doživela velike promene, pa je tako Lev odjavio nekoliko standardnih igrača - Matsa Humelsa, Džeroma Boatenga, Tomasa Milera...

Utakmica sa mladom ekipom Srbije poslužiće kao pravi test koliko Levovi klinci mogu u ovom trenutku, ali on ističe da će glavni fokus biti na derbiju sa Holandijom u prvom kolu grupe C.

"Postoje dve stvari koje želimo da uspostavimo u ranoj fazi utakmice. Prva je taktika, o kojoj ću razgovarati sa igračima. Druga stvar jeste da želim da igračim, posebno jer je ovaj tim, znaju da im potpuno verujem. Želimo da ih razvijamo i damo im odgovornost. Treba da svojim odlukama odgovorimo na prethodne neuspehe. Igračima je potrebno poverenje nas trenera u sledećih nekoliko meseci. Hoćemo da znaju da će dobiti vremena koliko im je potrebno", rekao je Lev.

Tom susretu biće podređen i okršaj sa "Orlovima".

"Cilj nam je da pripremimo i proverimo sve igrače za meč sa Holandijom, to je svakako susret velike važnosti. Protiv Srbije ćemo morati da igramo na određen način, s obzirom na to da je u pitanju tim koji je tehnički izuzetno jak. Meč u Volsburgu je važan, kao i treniranje, ali jasno je da nam je svima u mislima nedelja i start kvalifikacija. Videću kako se igrači osećaju, koliko je ko igrao i tek onda odlučiti o sastavu".

Čovek koji je Nemce vratio na krov sveta 2014. godine svestan je rizika koji je preuzeo kada se odlučio na podmlađivanje reprezentacije.

"Kada donesete odluku da kvalifikacije počnete sa mladim igračima i nemate alternativu, onda svakako rizikujete. Ne znate koliko brzo će ostvariti svoj potencijal. Ubeđen sam da će moji igrači uspeti i zato sam spreman da preuzmem taj rizik", zaključio je Lev.

Nemačka gostuje Holandiji u nedelju od 20.45 na "Johan Krojf areni" u Amsterdamu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво