Srbija u Volfsburgu počinje novi kvalifikacioni ciklus

Fudbalska reprezentacija Srbije počinje u sredu novi kvalifikacioni ciklus prijateljskom utakmicom sa Nemačkom u Volfsburgu. "Orlovi" će od 20.45 iz grada "folksvagena" krenuti na put čiji će krajnji cilj Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Kontinentalno takmičenje biće igrano širom Evrope, a Srbija prvu kvalifikacionu utakmicu igra za Portugalijom u ponedeljak.

Okršaj sa posrnulim velikanom biće prava priprema za predstojeće izazove, "panceri" su trenutno 15. na Fifnoj rang-listi, ali se posle rekonstrukcije tima očekuje da se ponovo nađu u samom vrhu.

Kod Nemaca ima izmena, što nije ništa u poređenu sa situacijom u našem nacionalnom timu, koji osim čestog previranja među igračima, sada ima problema i sa povredama.

U Beogradu su ostali da se oporavljaju kapiten Aleksandar Kolarov, zatim Dušan Tadić, tamo je i Filip Kostić, a nema ni Aleksandra Mitrovića. Ljubomir Fejsa će reprezentaciju dočekati u Lisabonu, Aleksandar Prijović nije ni doputovao u Nemačku. Nemanja Matić propušta obe utakmice.

Selektor Mladen Krstajić je istakao da timu nedostaje iskustva, ali da mu ne manjka želje i, dok mediji pokušavaju da iskroje početni tim na startu novog ciklusa, on je otkrio samo jednog startera – Luku Jovića. Jović je daleko najinteresantniji igrač lokalnim medijima. Najbolji strelac Bundeslige Nemačke sa velikim ambicijama ulazi u ovaj meč.

Srbija je neporažena od utakmice sa Brazilom na Svetskom prvenstvu u Rusiji, ali naš tim od tog meča nije imao tako velikog i značajnog protivnika. S druge strane, Nemci su gladni uspeha i želje da opravdaju status četvorostrukog svetskog prvaka.

Očekuje se da će stadion koji prima 26.000 gledalaca biti ispunjen do poslednjeg mesta jer je na 24 časa pre starta utakmice prodato oko 23.400 ulaznica.

"Orlovi" će u ponedeljak od 20.45 u Lisabonu gostovati Portugaliji u prvom kolu grupe B kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара