Raport iz Volfsburga pred meč Nemačka - Srbija

Fudbalska reprezentacija Srbije u sredu od 20.45 u Volfsburgu, igra prijateljsku utakmicu sa Nemačkom. To je prava provera pred prvi meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo sa selekcijom Portugalije u ponedeljak. U Volfsburgu je Aleksandar Stojanović.

Fudbalska reprezentacija Srbije prvu utakmicu u 2019. godini igra u Nemačkoj. Domaćin je 16. na Fifinoj ranglisti, ali oni zaslužuju po onome što su do sada uradili i u istoriji daleko bolju poziciju. U ostalom reč je o reprezentaciji koja je četiri puta bila šampion sveta.  

Nemci su izmenjeni u poređenju sa nekim prethodnim utakmicama, ali u tom smislu znatno više razlika ima u reprezentaciji Srbije.

U Beogradu su ostali da se oporavljaju kapiten Kolarov, zatim Dušan Tadić, tamo je i Kostić, a nema ni Aleksandra Mitrovića. Fejsa će reprezentaciju dočekati u Lisabonu, Aleksandar Prijović nije ni doputovao u Nemačku. Nemanja Matić propušta obe utakmice.

"Ovi momci koji su doputovali u Nemačku imaju kvalitet i sigurno će u sredu pokazati svoj kvalitet na terenu. Mi poštujemo i respektujemo Nemačku kao fudbalsku velesilu, ali mislim da imamo mlade i kvalitetne možda nedovoljno iskusne igrače, koje žele da se dokazuju i koji će biti okosnica srpskog fudbala u budućnosti", rekao je selektor Krstajić na konferenciji za novinare.

Nemačka ima četiri titule prvaka sveta. Srbija nije ni blizu po rezultatima. Ali i jedni i drugi su oprezni pred prijateljsku utakmicu u sredu uveče na Folksvagen areni.

Mnogo se u domaćim medijima govori o izostanku standarnih i poznatih Matsa Humelsa, Tomasa Milera i Džeroma Boatenga. Fudbaleri Bajerna više nisu članovi reprezentacije, bar ne dok je elektor Joakim Lev.

Ako se za Nemce može reći da su napravili promene, šta da se kaže za reprezentaciju Srbije.

Pored sada već dugoročnog izostanka iz nacionalnog tima nekoliko igrača koji su učestvovali na Svetskom prvenstvu, za ovaj, i što je još teže za sledeći meč, nema ni onih na koje je selektor Mladen Krstajić sigurno računao:

"Iako izostaju mnogi igrači, ovo je mlad tim i verujem da će pokazati koliko vredi", rekao je on u utorak na konferenciji za medije.

Izneo je samo jedan podatak u vezi sa startnom postavom - igraće Luka Jović.

Jović je daleko najinteresantniji igrač lokalnim medijima. Najbolji strelac Bundeslige Nemačke sa velikim ambicijama ulazi u ovaj meč:

"Ovo neće biti prijateljska utakmica jer mi želimo da pokažemo svoj potencijal."

Teško je govoriti o tome sa kojih 11 će Krstajić ući u susret. Nemanja Miletić je radio odvojeno od ekipe, trčeći lagano oko terena na treningu u utorak pa bi desnog beka ponovo mogao da igra Antonio Rukavina ili možda povratnik u nacionalni tim Darko Lazović.

Sigurno je da će ovaj sastav biti sasvim drugačiji od onog koji će nastupati na startu kvalifikacija u Portugaliji.

Srbija je neporažena od utakmice sa Brazilom na Svetskom prvenstvu u Rusiji, ali Srbija od tog meča nije imala tako velikog i značajnog protivnika.

Očekuje se da će stadion koji prima 26.000 gledalaca biti ispunjen do poslednjeg mesta jer je na 24 časa pre starta utakmice prodato oko 23.400 ulaznica.

 

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи