Krstajić: U Nemačkoj da se uigramo za Lisabon

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić rekao je da je prijateljski meč u Nemačkoj prilika da se ekipa dodatno uigra za start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i gostovanje Portugaliji.

Krstajić u Volfsburgu neće moći da računa na Nemanju Matića, Aleksandra Kolarova, Ljubomira Fejsu, Aleksandra Mitrovića, Dušana Tadića i Filipa Kostića.

"Imamo velikih problema sa povredama, ali nema kukanja. Isto tako ni straha pred Nemačku, povrede kroje tim i ideje oko formacije. Oslabljeni smo, ali verujem u ove momke. Rezultat jeste bitan, ali ne toliko koliko da se uigramo i pružimo dobru igru pred Portugaliju", rekao je Krstajić novinarima u Staroj Pazovi.

On je podsetio da je Nemačka jedna od najjačih selekcija sveta.

"Velesila su, imaju preko 50 igrača. Poštujemo ih i cenimo njihovu prošlost", rekao je Krstajić i potvrdio da neće biti naknadnih poziva za igrače.

Na pitanje da prokomentariše demante njegovih reči od Luke Milivojevića i Marka Grujića, koji su izostali sa spiska, Krstajić nije želeo da odgovori.

"To je prošlost, nemam komentar. Okupili smo se da pričamo o Nemačkoj i Portugaliji, o momcima koji su ovde".

Kapiten "orlova" Aleksandar Kolarov takođe se slaže da je meč protiv Portugalije od veće važnosti.

"Portugalija je važnija, zato osećamo pritisak da se plasiramo. Na nama je bila krivica kada nismo igrali ja velikim turnirima. Faliće nam nekoliko igrača protiv Nemačke, voleo bih da pobedimo 5:0, ali sam realan. Idemo da se borimo" naveo je on.

Na pitanje kako zaustaviti Kristijana Ronalda protiv Portugalije, Kolarov kaže:

"Ronaldo i Mesi se rađaju jednom u 100 godina. Osvojio je pet Zlatnih lopti, nema taktike za njega, jako ga je teško sačuvati. Pokušaćemo kao kolektiv da ga zaustavimo", zaključio je Kolarov.

Srbija gostuje Nemačkoj u Volfsburgu 20. marta, a pet dana kasnije počinje kvalifikacije za Evro 2020 protiv Portugalije u Lisabonu.

Krstajić na mukama zbog povreda, Matić ne igra

Vezni fudbaler Mančester junajteda Nemanja Matić zbog povrede propustiće predstojeće duele reprezentacije Srbije protiv Nemačke i Portugalije.

Na današnjem okupljanju u Kući fudbala u Staroj Pazovi selektor Mladen Krstajić potvrdio je da ne može da računa na Matića, bez obzira što je igrao prethodnog vikenda.

Iz istog razloga prijateljski meč u Nemačkoj propušta Aleksandar Kolarov, s tim da bi trebalo da bude spreman za Portugalce, a identična situacija je i sa Dušanom Tadićem, Filipom Kostićem, Ljubomirom Fejsom i Aleksandrom Mitrovićem.

"Imamo mnogo kadrovskih problema. Ipak, na spisku imam dovoljno igrača za meč sa Nemačkom", rekao je Krstajić na konferenciji za novinare.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво