Zvezda opet podnela zahtev za priznavanje titule iz 1946.

Generalni direktor fudbalskog kluba Crvena zvezda Zvezdan Terzić podneo je na Skupštini Fudbalskog saveza Srbije zahtev da se crveno-belima prizna titula iz 1946. godine.

"Ovom prilikom želim da vam se obratim sa zahtevom da skupstina FSS-a kao najviši organ našeg Saveza, uzme u razmatranje zahtev FK Crvena zvezda podnet FSS-u 17. januara 2017. godine za priznavanje titule prvaka Srbije koju je 1946. godine osvojila FK Crvena zvezda kao titule nacionalnog karaktera", rekao je Terzić.

U zahtevu smo naveli sve činjenice koje nedvosmisleno ukazuju na to da je Crvena zvezda osvajač šampionske titule te 1946. godine, naveo je on.

"Isti zahtev smo podneli i sada, odnosno 7. marta ove godine. U tom smislu tražimo da Skupština danas donese odluku i izda nalog nadležnim organima FSS-a tj. pravnoj komisiji FSS-a, a u slučaju potrebe i drugim organima, da u primerenom roku daju svoje mišljenje o ovoj inicijativi, a nakon čcega bi skupština FSS-a na svojoj sledećoj redovnoj sednici donela i svoju definitivnu odluku o istoj, a u skladu sa našim zahtevom i dobijenim mišljenjem od strane nadležnih organa FSS", rekao je Terzić.

broj komentara 2 pošalji komentar
(ponedeljak, 18. mar 2019, 11:59) - Kablar [neregistrovani]

Terzicu

Pregledajte arhive mozda ste i 45-te bili prvaci.

(ponedeljak, 18. mar 2019, 11:46) - Dragan [neregistrovani]

1946.

Te godine, 1946., nije se ni igralo klupsko prvenstvo Jugoslavije vec su igrale reprezentacije republika po kup sistemu.