Zvezda nadigrala Rad na Banjici

Crvena zvezda je savladala Rad na Banjici sa 3:0 (1:0) u meču 27. kola Superlige Srbije.

Crveno-beli su ovom pobedom zadržali prednost od sedam bodova u odnosu na drugoplasirani Radnički iz Niša, a Partizanu pobegli na plus 24. Rad je 14. na tabeli sa 21 bodom.

Rad je zapretio na startu meča, potom je Zvezda preuzela inicijativu, dok se domaćin kocentrisao na odbranu i pretio iz kontranapada. Crveno-beli su stvarali šanse, ali nisu uspeli ozbiljnije da zaprete sve do momenta kada su postigli gol.

Zvezda je povela u 20. minutu susreta. Akcija je počela kornerom koji je izveo Ben sa leve strane, usledilo je nekoliko pokušaja u kaznenom prostoru, stvorila se velika gužva, do lopte je došao Joveljić i preciznim udarcem pogodio mrežu.

U finišu prvog poluvremena Zvezda je stvorila još nekoliko prilika, ali su pre svih Ben i Pavkov bili neprecizni pa se na odmor otišlo pri rezultatu 1:0.

U nastavku susreta iste slika. Zvezda je napadala stvarala šanse, a Rad se branio. Iz takve igre crveno-beli su stigli do drugog gola u 53. minutu. Stojković je uputio centaršut sa leve strane, Šipčić je odbio loptu glavom, ona je stigla do Joveljića, koji je uspeo da se okrene, prevari Jovanovića i pošalje loptu u mrežu.

Rad se potom oslobodio pritiska, međutim nije uspeo da stvori ozbiljniju priliku pred golom Borjana. Crveno-beli su stvorili još nekoliko šansi, a u finišu susreta stigli do ubeljive prednosti.

Ebisilio je sjajno lobovao odbranu Rada i uposlio Bena, koji se našao sam ispred golmana domaćina i preciznim udarcem postigao gol.

U narednom kolu Zvezda dočekuje Mačvu, a Rad gostuje Radničkom u Nišu.

Tok meča:

18.45 - GOOL! Zvezda vodi sa 3:0. Ebisilio je odlično uposlio Bena koji se našao sam ispred golmana i preciznim udarcem povećao prednost crveno-belih, minut 87.

18.10 - GOOOL Crvena zvezda vodi protiv Rada sa 2:0. Posle centaršuta Stojkovića, Šipčić je odbio loptu koja je stigla do Joveljića, ovaj uspeva da se oslobodi Jovanovića i postigne svoj drugi gol na meču, igrao se  53. minut.

18.03 - Nastavljen je meč na Banjici, promena u timu Rada, umesto Vanje Ilića na terenu je Dušan Živković.

17.47 - Kraj prvog poluvremena, Rad - Crvena zvezda 0:1.

17.47 - Ponovo je pokušao Ben sa distance, ali njegov udarac sa oko 25 metara završio je kraj gola.

17.45 - Šansa za crveno-bele, Ben je šutirao sa oko 13-14 metara, a li je za malo bio neprecizan. U narednom napadu Pavkov koristi grešku odbrane Rada, ali njegov lob je završio na mreži.

17.26 - Rad preti preko Bogunovića, ali njegov udarac glavom Borjan je uspeo da zaustavi.

17.21 - GOOOL! Crvena zvezda vodi sa 1:0. Posle nekoliko vezanih centaršuteva u kazneni prostor Rada, stvorila se velika gužva, lopta je stigla do Joveljića koji uspeva da pogodi mrežu. Igrao se 20. minut.

17.17 - Zvezda je potom preuzela inicijativu, ređale su se šanse pred golom domaćina, za sada bez promene rezultata.

17.02 - Već u prvom napadu zapretio je Rad, međutim odbrana Zvezde je dobro intervenisala.

17.02 - Počeo je meč na Banjici.

16.55 - Poznati su i sastavi timova uoči duela na Banjici:

Rad: Marković, Šipčić, Jovanović, Stević, Tričković, Tanović, Bainović, Ilić, Petrović, Veselinović i Trifunović.

Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Savić, Milunović, Stojković, Ben, Jovičić, Jovančić, Ivanić, Joveljić i Pavkov.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво