Kriza Partizana traje, preokret Spartaka u Humskoj

Fudbaleri subotičkog Spartaka pobedili su Partizan u Humskoj rezultatom 3:1 u utakmici 27. kola Superlige Srbije. Partizan je došao do ranog vođstva, ali su Subotičani preokrenuli i produbili krizu "crno-belih". Niški Radnički je savladao Zemun u gostima sa 1:0.

Spartak je ostvario važan trijumf u borbi za plej-of, sada ima 29 bodova koliko i devetoplasirana Vojvodina, dok je Partizan posle trećeg uzastopnog poraza na trećoj poziciji sa 51 bodom, čak 17 manje od Radničkog iz Niša.

Nišlije su u istom terminu slavile u Zemunu rezultatom 1:0, a strelac jedinog pogotka bio je Radovan Pankov u završnici utakmice.

Utakmica pred poprilično praznim tribinama u Humskoj počela je velikom ofanzivom Partizana, u trećem minutu je Rikardo Gomes propustio veliku šansu, da bi samo nekoliko minuta kasnije domaćin dobio penal.

Jedan igrač Subotičana je zahvatio loptu rukom u kaznenom prostoru, sudija Miloš Milovanović nije imao dilemu, a Gomes bio siguran realizator.

Po postignutom golu igrači Žarka Lazetića krenuli su još ofanzivnije, ali je Spartak vrlo brzo uspeo da izjednači. Igrao se 18. minut kada je Stefan Denković na levoj strani prihvatio loptu, namestio se na desnu nogu i pogodio bliži ugao, kaznivši loše postavljanje golmana Vladimira Stojkovića.

Gosti su uspostavili kontrolu, a Partizan već u prvom poluvremenu ostao bez dvojice standardnih igrača – zbog povreda su morali da izađu N. G. Miletić i Danilo Pantić.

Nerešenim ishodom otišlo se na odmor, po povratku sa pauze Nemanja Nikolić je propustio dobru šansu, da bi kazna stigla u 50. minutu na drugoj strani.

Posle gužve u kaznenom prostoru, lopta se odbila do Dejana Đenića, koji je sa ivice peterca zatresao mrežu i doneo Subotičanima preokret.

Nastavak susreta doneo je blagu inicijativu "crno-belih", dobre pokušaje imali su Nikolić, Zakarić i rezervista Zoran Tošić, ali bez većeg uspeha. Spartak je uspeo da odoli i u samom finišu susreta preko Nemanje Obradovića potvrdi trijumf.

Radnički iz Niša savladao je Zemun u gostima sa 1:0.

Jedini gol postigao je Pankov. Radnički je drugi na tabeli sa 68 bodova, 17 više od Partizana, a četiri manje od lidera tabele Zvezde.

Radnik je pobedio Napredak sa 1:0, golom Milovanovića.

U poslednjoj utakmici dana, Mačva je na svom terenu savladala Proleter sa 2:1. Gosti su poveli golom Čovića u prvom poluvremenu, da bi u nastavku Đoković sa dva pogotka doneo pobedu ekipi iz Šapca.

Tok meča:

16.57 – Kraj utakmice: Spartak je pobedio Partizan!

16.54 – GOOOOL – Spartak rešio dileme u Humskoj! Izuzetan kontranapad izveli su igrači Spartaka, Obradović se najbolje snašao u 93. minutu i pogodio za 1:3.

16.52 – U drugom minutu nadoknade dobar pokušaj Nikolića, Partizan opet nema sreće sa završnicom.

16.48 – Partizan ne uspeva da pripreti: nekoliko puta su domaći igrači pokušavali, ali su završavali akcije čim uđu u kazneni prostor.

16.42 – Još jedna velika prilika za Zakarića. Dobio je vezista Partizana loptu iskosa sa leve strane, šutirao iz izgledne pozicije, ali je golman Ostojić bio dobro postavljen.

16.38 – Nakon nešto mirnijeg perioda, u kojem nije bilo šansi, Spartak je propustio mogućnost da reši pitanje pobednika. Denković je šutirao sa 17 metara, Stojković je uhvatio "živu loptu".

16.30 – Igrači Žarka Lazetića pokušavaju na sve načine da dođu do izjednačenja. Poslednji u nizu šutirao je levi bek Miletić, ali ni on nije pogodio za izjednačenje.

16.26 – Odličan udarac Tošića iz slobodnog udarca, lopta odlazi malo iznad prečke.

16.24 – Partizan sve opasnije preti, veoma blizu je bio Gomes, izašao jedan na jedan, ali je golman Spartaka na vreme intervenisao.

16.22 – Dva puta levonogi igrači Partizana pokušavaju sa distance. Gađali su Šehović i Tošić, bez prevelikog uspeha.

16.17 – Poslednja izmena u Partizanu – Nebojša Kosović ušao umesto Šćekića.

16.13 – Prečka je spasla "crno-bele" posle udarca glavom Denkovića, nekoliko minuta posle drugog gola.

16.10 – GOOOL! Spartak je preokrenuo u Humskoj! Posle gužve u kaznenom prostoru u 50. minutu, lopta se odbila do Dejana Đenića, koji je sa ivice peterca zatresao mrežu i doneo Subotičanima preokret – 1:2.

16.08 – Odlična prilika za Nikolića na startu drugog poluvremena. Tošić je u 48. minutu lepo prošao pored čuvara, vratio povratnu do napadača, ali je njegov udarac prošao malo pored leve stative.

16.05 – Počeo drugi deo utakmice.

15.49 – Kraj prvog poluvremena u Humskoj, rezultat na utakmici Partizana i Spartaka je 1:1.

15.39 – Druga prinudna izmena u među "crno-belima", sada je Pantić morao napolje zbog povrede. Od 40. minuta igraće Zoran Tošić.

15.33 – Na drugoj strani Denković opet pokušava sa distance, Stojković ovoga puta odbija u korner.

15.32 – Dobra prilika za Gomesa, koji je izblokiran. Zdjelar je lepim dodavanjem pronašao Šćekića u kaznenom prostoru, on glavom spustio do napadača, ali je odbrana reagovala na vreme.  

15.27 – Peh za Partizan, desni bek Miletić neće moći da nastavi meč zbog povrede skočnog zgloba koju je zaradio kada ga je saigrač Valijente nagazio. Miletić je sam napustio teren, a ušao je Šehović.

15.19 – Spartak umalo do ekspresnog preokreta, ali je Glavčić šutirao preko prečke na povratnu Denkovića. Njemu je zasmetao jedan saigrač i omeo ga da uputi bolji udarac sa nekih 15 metara.

15.17 – GOOOL! Spartak stiže do izjednačenja u Humskoj! Bilo je očigledno da su Subotičani došli do daha, a ubrzo su postigli i gol. Na levoj strani je lopta došla do Stefan Denkovića, koji se namestio na desnu nogu i pogodio donji levi ugao.

15.15 – Partizan je i posle postignutog gola napadao, ali je u 15. minutu Spartak mogao do prilike. Međutim, napadač je bio u ofsajdu.

15.08 – GOOOL! Partizan vodi od osmog minuta sa 1:0. Siguran izvođač najstrože kazne bio je Rikardo Gomes.

15.07 – Penal za Partizan! Ovoga puta sudija Miloš Milovanović nije imao dilemu jer je jedan igrač Subotičana neoprezno igrao rukom u šesnaestercu.

15.03 – Prva velika prilika za Partizan. Tražili su crno-beli penal posle centaršuta sa desne strane i pokušaja Gomesa. U nastavku akcije je gađao i Zakarić, ali je bio zamalo neprecizan.

15.00 – Počeo je meč u Humskoj!

14.25 – Sastavi ekipa:

Partizan: Stojković – N. R. Miletić, Valijente, Pavlović, N. G. Miletić – Šćekić, Zdjelar, Zakarić, Pantić – Nikolić, Rikardo
Spartak: Ostojić – Tekijaški, Kerkez, Otašević, Milošević - Glavčić, Maričić – Tufegdžić, Đenić, Denković – Obradović

14.20 – U istom terminu igraju Zemun i niški Radnički, od 16 časova sastaju se Radnik i Napredak, dok od 18.00 Mačva dočekuje Proleter iz Novog Sada.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво