Novi stadion, nova nada za Dubočicu

Leskovac je jedan od osam gradova u kojima je planirana izgradnja fudbalskih stadiona. U fudbalskom klubu Dubočica, koji se sada takmiči u Srpskoj ligi, očekuju da će uskoro biti završen idejni projekat za kompleks koji će se prostirati na čak sedam hektara.

Uobičajena slika na novom terenu Dubočice sa veštačkom travom koji je pre nekoliko meseci otvorio predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza.

Mlađe kategorije treniraju punim intenzitetom jer omladincima slede odlučujući dueli za ulazak u kvalitetnu ligu. Ali svi oni sanjaju da jednog dana u prvom timu Dubočice igraju sa Partizanom ili Zvezdom na novom gradskom stadionu. Sada je već izvesno, Leskovac će dobiti novi najmoderniji sportski objekat sa svim pratećim sadržajima na površini od sedam hektara. Prve pripremne radnje i razmeravanja već su urađene.

Posle višedecenijske duboke krize pred novim rukovodstvom Dubočice su veliki izazovi. Izgradnja novog stadiona zahteva organizacionu i finasijsku konsolidaciju i mnogu veću posvećenost.

"Kompleks će imati prateće sadržaje, imaće pomoćne terene, imaće jedan tržni centar, veliki parking, terene za decu. Grad Leskovac i fudbalski klub Dubočica će dobiti jednu veliku odgovornost i nosiće to breme odgovornosti da za nekoliko godina godina Dubočica bude stabilan superligaš", rekao je predsednik kluba Dejan Savić.

Dubočica je trenutno u Srpskoj ligi. Cilj je da se naredne sezone uđe u viši rang kao i da se sva moguća pažnja posveti razvoju omladinske škole.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво