Liverpul slavio u Minhenu, "petarda" Barse

Fudbaleri Liverpula savladali su u Minhenu Bajern sa 3:1 čime su se plasirali u četvrtfinale Lige šampiona. Barselona je na "Nou Kampu" deklasirala Lion sa 5:1.

Liverpul i Barselona izborili su plasman u četvrtfinale pobedama nad Bajernom, odnosno Lionom.

Nakon što je u Engleskoj bilo 0:0, Liverpul je uspeo da slavi sa 3:1 na "Alianc areni" u Minhenu golovima Manea i Van Dajka, dok je jedini gol Bajerna bio autogol Matipa.

Nakon tvrdog početka i odmeravanja snaga, Van Dajk je poslao dugu loptu ka Maneu, ovaj je uspeo da zaobiđe Nojera i pošalje loptu u nebranjenu mrežu.

Bajern je uspeo da izjednači 13. minuta kasnije. Gnabri je probio po desnoj strani, ubacio loptu u peterac, a tamo Matip nespretno reagovao i ubacio loptu u sopstvenu mrežu.

U drugom poluvremenu Liverpul je slomio rivala sa dva gola. Prvo je Milner u 69. minutu dobro izveo korner, našao Van Dajka, ovaj se dobro odrazio i glavom smestio loptu u mrežu Bajerna.

Tim iz Minhena se otvorio, krenuo na sve ili ništa i to ih je koštalo novog primljenog gola.

Salah je u 84. minutu sa desne strane centrirao, a u šesnaestercu je Mane dobro skočio, postigao gol glavom i konačnih 3:1.

Barselona je na "Nou Kampu" ubeljdivo savladala Lion sa 5:1.

Mesi je imao svoje veče, Argentinac je načeo protivnike sa bele tačke "Panenkom" u  18. minutu.

U 33. minutu Suarez je odlično uposlio Kutinja, koji nije imao težak zadatak da zatrese mrežu.

Lion je smanjio na 2:1 u 58. minutu kolom Tusara. Lion je od tog trenutka krenuo u napad, stvorio par šansi i umalo došao do izjednačenja.

Ipak, Barselona je uspela da prelomi rivala u 78. minutu. Mesi je odlično prošao kroz odbranu Liona i postigao gol.

Od tog trenutka igra Liona se raspala, pa je Barselona uspela da postigne još dva gola, oba nakon kontre. Prvi je postigao Pike, a drugi Dembele.

Barselona i Liverpul pridružili su se Juventusu, Ajaksu, Sitiju, Junajtedu, Totenhemu i Portu u četvrtfinalu. 

Ovako su protekli susreti u Minhenu i Barseloni: 

22.55 – Završeni su susreti u Minhenu i Barseloni, pobede i plasman u četvrtfinale Lige šampiona obezbedili su Liverpul i Barselona.

22.50 – GOOL! "Petarda" Barselone, ovoga puta strelac je Usman Dembele u 86. minutu.

22.44 – GOOL! Pike stavlja tačku na meč Barselone i Liona u 82. minutu. Katalonci vode sa 4:1, sjajna kontra domaće ekipe, Mesi je uposlio Pikea koji je ispratio akciju i postigao gol.

22.42 – GOOL! Mane drugim golom donosi Liverpulu prednost od 3:1. Salah je sa desne strane ubacio loptu na drugu stativu, tamo je odlično utrčao Mane koji glavom šalje loptu u mrežu Bajerna.

22.41 – GOOL! Mesi postiže novi gol za Barselonu, koja vodi sa 3:1.

22.27 – GOOL! Liverpul vodi sa 2:1 od 69. minuta, strelac je Van Dajk. Dobro izveden korner Milnera, najviši u petercu bio je je Van Dajk, dobro se odrazio i glavom smestio loptu u mrežu Bajerna.

22.22 – GOOL! Lion smanjuje na 2:1 u 58. minutu, Tusar je strelac. Nakon "skraćenog kornera" i gužve u šesnaestercu Barselone najbolje se snalazi Tusar koji preciznim udarcem matira Ter Štegena.

22.03 - Nastavljen je meč na "Alianc areni"...

21.39 – GOOL! Bajern u 39. minutu izjednačuje na 1:1. Probio je Gnabri po desnoj strani, ubacio oštru loptu u peterac Liverpula, a tamo Matip šalje loptu u sopstvenu mrežu.

21.32 – GOOL! Barselona vodi 2:0 od 31. minuta, Kutinjo postiže gol. Suarez je prevario defanzivca Liona, potom nesebično uposlio Kutinja kada je golman izašao na njega, a Brazilac nije imao težak posao da zatrese mrežu.

21.26 – GOOL! Liverpul vodi u Minhenu, Mane je strelac 27. minutu. Senegalac se odlično ubacio na dugu loptu Van Dajka, zaobišao Nojera i potom pribrano pogodio nebranjenu mrežu Bajerna.

21.18 – GOOL! Barselona vodi od 18. minuta, Mesi je strelac sa penala.

21.00 – Počeli su susreti u Minhenu i Barseloni.

20.05 - Poznati su timovi i u Barseloni:

20.00 - Poznati su sastavi timova u Minhenu:

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи