Zvezda ubedljivom pobedom proslavila rođendan

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su na svom terenu ekipu Zemuna sa 4:0 u meču 26. kola Superlige Srbije.

Crvena zvezda je 74. rođendan proslavila ubedljivom pobedom nad Zemunom. Na stadionu "Rajko Mitić" viđena je zanimljiva utakmica u kojoj je viđeno četiri gola od čega su dva iz penala, a jedan autogol.

Zvezda je bila bolji protivnik čitav meč, dominirala posedom, diktirala tempo i stvarala šanse.

Crveno-beli su do prednosti došli u 32. minutu. Gajić je pao u šesnaestercu rivala, a sudija Šegrt dosudio je jedanaesterac, koji je sigurno izveo Marin.

Deset minuta kasnije, dobar presing Zvezde urodio je plodom, Pavkov je prosledio loptu do Joveljića, koji je u situaciji jedan na jedan sa golmanom izašao kao pobednik.

U drugom poluvremenu nastavilo se u istom ritmu. U 53. minutu Zvezda je povezala nekoliko dodavanja, stvorila višak po desnoj strani. Joveljić je utrčavao u šesnaesterac, nakon kontakta sa fudbalerom Zemuna je pao, a Šegrt je ponovo pokazao na belu tačku.

Ovoga puta penal je sigruno izveo Pavkov za 3:0.

Poslednji gol na meču delo je fudbalera Zemuna, ali u sopstvenu mrežu. Zlatković je nespretno reagovao, nakon dobrog prodora Stojkovića po levoj strani i oštro ubačene lopte.

Zvezda je upisala 23. pobedu i 72. bod, što je sedam više od drugoplasiranog Radničkog. Crveno-beli došli su do 52. uzastopne utakmice bez poraza, čimesu oborili dosadašnji rekord kluba.

Zemun je pretposlednji na tabeli sa 18 bodova.

Raspored utakmica, subota: Radnički Niš - Mladost 1:0 (Ranđelović 40), Napredak - Vojvodina 0:0, Crvena zvezda - Zemun 4:0.

Nedelja: Dinamo - Čukarički (15), Spartak - Radnik (15), Bačka - Mačva (17), Proleter - Rad (17), Voždovac - Partizan (17).

Tabela: Crvena zvezda 72 boda, Radnički Niš 65, Partizan 51, Čukarički 48, Mladost 39, Napredak 35, Proleter 33, Radnik 32, Vojvodina 29, Mačva 25, Voždovac 25, Spartak 23, Bačka 22, Rad 20, Zemun 18, Dinamo 18

Ovako je protekao meč:

19.52 – Kraj meča, pobeda Zvezde nad Zemunom od 4:0.

19.28 – GOOL! Zvezda stiže do prednosti od 4:0 u 67. minutu, nakon autogola Zlatkovića. Stojković je probio po levoj strani, oštro centrirao ka Ivaniću koji je zakačio loptu, ali ona od fudbalera Zemuna Zlatkovića završava u mreži.

19.14 – GOOL! Pavkov sigurno izvodi penal. Zvezda vodi 3:0.

19.13 – Novi penal za Zvezdu. Joveljić je pao u šesnaestercu, a sudija Šegrt ponovo pokazuje na belu tačku.

19.06 – Nastavljen je meč...

18.48 – Kraj prvog poluvremena, nakon 45 minuta Zvezda vodi sa 2:0.

18.43 – GOOL! Zvezda vodi sa 2:0 od 42. minuta, Joveljić je strelac. Greška odbrane Zemuna pri presingu Ivanića. Ebesilio je brzo pronašao Pavkova, a ovaj Joveljića kojem nije bilo teško da savlada golmana gostiju.

18.38 – Strelac gola za Zvezdu Marko Marin napušta teren u 37. minutu, radi se o lakšoj povredi, u igru ulazi Lorenco Ebesilio.

18.33 – GOOL! Zvezda vodi od 32. minuta, Marin je strelac sa bele tačke.

18.32 – Jedanaesterac za Zvezdu. Gajić se našao u šesnaestercu Zemuna, tamo je stigao do lopte pre Azemovića, a sudija Šegrt je kontakt dvojice fudbalera okarakterisao kao faul.

18.26 – Najbolju šansu na meču Zemun stvara u 25. minutu. Dobro su gosti otvorili kontru, lopta je stigla do Kukuličića na desnoj strani, ovaj je odlično šutirao, ali je Borjan vrhovima prstiju odbranio.

18.22 – Zvezda preti u 21. minutu. Stojković odbijenu loptu šalje u šesnaesterac, a tamo je Savić sa peterca glavom šalje preko gola.

18.04 – Zanimljive situacije na obe strane, ali nema promene rezultata. Zemun je mogao da stvori opasnost, ali je Borjan na vreme izašao, dok na drugoj strani Pavkov na centaršut Ivanića šutira malo pored gola gostiju.

18.02 – Počeo je meč na stadionu "Rajko Mitić".

17.10 – Poznati su sastavi obe ekipe:

Zvezda: Borjan, Gajić, Savić, Babić, Stojković, Jovičić, Jovančić, Marin, Ivanić, Joveljić, Pavkov.

Zemun: Milošević, Mijailović, Zlatković, Azemović, Kukuličić, Vučić, Kiso, Nešković, Sinđić, Ilić, Vidić. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се