Čelsi čeka Dinamo, derbi u Frankfurtu, Benfika dolazi u Zagreb

U četvrtak počinje osmina finala Lige Evrope i najboljih 16 ekipa iz prethodnog dela takmičenja nastavljaju put koji im može doneti evropski trofej, ali i ulaznicu za Ligu šampiona. Jedan do najzanimljivijih mečeva biće igran na "Stamford Bridžu" gde od 21 sat Čelsi dočekuje kijevski Dinamo. Taj duel moći ćete da pratite u direktnom prenosu na našem prvom kanalu.

Čelsi nastavlja put u drugom po jačini evropskom takmičenju nakon burnog perioda u kojem je ostao bez trofeja u Liga kupu, suočavao se sa neposlužnim golmanom Kepo Arizabalagom, ali je uspeo da se konsoliduje i u poslednja dva meča pobedi Totenhem i Fulam.

"Plavci" imaju iskustvo osvajanja Lige Evrope, favoriti će biti protiv ukrajinskog predstavnika, dok će u istom terminu biti igrana još dva susreta - Napoli dočekuje Salcburg, dok će Valensija ugostiti Krasnodar.

Domaćini će imati prednost, u duelu u Napulju se očekuje veliki broj golova, a "Slepi miševi" žele da nastave odličan učinak španskih ekipa u ovom takmičenju.

Od 18.55 na programu je pet jednako zanimljivih duela, od kojih će srpskoj publici najinteresantniji biti onaj u Frankfurtu. "Srpska kolonija" koju čine Luka Jović, Mijat Gaćinović i Filip Kostić čeka posrnuli Inter koji će uspeh tražiti u Evropi.

Nemci imaju mnogo problema sa povredama i biće lišeni pomoći jednog od najboljih igrača Anta Rebića.

"Vatromet" se očekuje i u Sankt Peterburgu gde Zenit igra sa Viljarealom, Arsenal je veliki favorit u dvomeču sa Renom, kao i Sevilja protiv praške Slavije. Oči regiona biće uprte u najveće iznenađenje dosadašnjeg toka Lige Evrope - zagrebački Dinamo.

"Modri" su prvi put u istoriji otišli ovako daleko u evropskom takmičenju i sada će imati mnogo težak posao jer dočekuju Benfiku.

Revanš mečevi na programu su sledećeg četvrtka.

Liga Evrope - osmina finala:
18.55 Dinamo Zagreb - Benfika
18.55 Ajntraht Frankfurt - Inter
18.55 Ren - Arsenal
18.55 Sevilja - Slavija Prag
18.55 Zenit Sankt Peterburg - Viljareal
21.00 Čelsi - Dinamo Kijev
21.00 Napoli Salcburg
21.00 Valensija - Krasnodar 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво