Majstorija Marina, Zvezda se vratila na pobednički kolosek

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Mladost u Lučanima rezultatom 3:1 i tako se vratili na pobednički kolosek posle remija u "večitom derbiju". Crveno-beli su odigrali rutinski na veoma teškom gostovanju i posle 25 utakmica ne znaju za poraz u domaćem šampionatu.

Ekipa Vladana Milojevića ubedljivo je prva na tabeli sa 69 bodova, sedam više od drugoplasiranog Radničkog iz Niša, koji su savladali Partizan u derbiju kola.

Crno-beli iz Humske su do sada skupili 51 bod.

Zvezda je od samog starta utakmice krenula ofanzivno, imala šansu već u 21. sekundi, da bi do prednosti stigla u 15. minutu. Filip Stojković je oboren u kaznenom prostoru, sudija Miloš Đorđić je pokazao na belu tačku, a siguran izvođač penala bio je El Fardu Ben.

Šampion Srbije nastavio je da dominira i stvara prilike, što im se isplatilo u 29. minutu. Nakon prekida i akcije po desnom boku, Milan Pavkov je lepo prihvatio centaršut i sa nekih desetak metara pogodio donji levi ugao gola domaćih.

Mladost je ipak vrlo brzo mogla da smanji rezultat jer je nekoliko minuta kasnije Mirko Ivanić skrivio jedanaesterac na drugoj strani, ali nije uspela. Golman Zvezde Zoran Popović pročitao je udarac rezerviste Milana Bojović i sačuvao dva gola viška na poluvremenu.

Međutim, od početka drugog poluvremena bilo je jasno da crveno-belima posao neće biti tako lak u nastavku jer je Mladost smanjila rezultat. U 55. minutu Petar Bojić je iskoristio centaršut Pavlovića i prepolovio zaostatak - 2:1.

Činilo se da Lučanci mogu da priprete i izjednače, ali tako nije mislio Marko Marin koji nas je u 70. minutu "počastio" najlepšim momentom na meču - fantastično je izveo slobodan udarac sa 20 metara i postigao treći gol za Zvezdu.

Time je rešen duel i gostujući tim je do kraja rutinski sačuvao vođstvo.

U prvoj utakmici 25. kola Zemun i Proleter odigrali su bez golova, isti rezultat viđen je na meču Mačve i Dinamo Vranja.

Čukarički je sa 2:1 savladao Napredak, baš kao i Radnik protiv Voždovca posle preokreta, dok je meč Rada i Bačke završen nerešeno - 1:1.

Rezultati i strelci:

Zemun - Proleter 0:0
Čukarički - Napredak 2:1
(Stevanović 46, Sarić 89 - Ivanović 29)
Mačva - Dinamo Vranje 0:0
Mladost - Crvena zvezda 1:3
(Bojić 55 - Ben penal 15, Pavkov 29, Marin 70)
Rad - Bačka 1:1
(Balabanović 32 - Tomić 67)
Radnik - Voždovac 2:1
(Zlatanović 27, Ristović 38 - Arsić 5)
Partizan - Radnički Niš 0:1 (Haskić 41)
Vojvodina - Spartak 1:2 (Mitošević 29 - Kerkez 49, Denković 72)

Tabela: Crvena zvezda 69 bodova, Radnički Niš 62, Partizan 51, Čukarički 48, Mladost 39, Napredak 34, Proleter 33, Radnik 32, Vojvodina 28, Voždovac 25, Mačva 25, Spartak 23, Bačka 22, Rad 20, Zemun 18, Dinamo 18.

Evo kako je protekao meč u Lučanima:

17.51 - Kraj utakmice, Zvezda je pobedila u Lučanima 3:1!

17.49 - Mirko Ivanić je imao dve velike prilike u finišu susreta, iako se našao u izuzetnim pozicijama, nije postigao prvenac u novom klubu.

17.46 - I strelac prvog gola napušta igru, Bena je zamenio Dejan Joveljić.

17.43 - U 86. minutu Marin ustupa svoje mesto Branku Jovičiću.

17.36 - Sada je bio red i na Pavkova da promaši. Lepa polukontra i asistencija Bena nije krunisana golom jer je stameni napadač šutirao preko prečke.

17.33 - Velika prilika za Mladost u 76. minutu. Bojović je ostao usamljen na petercu, ali je njegov pokušaj glavom završio u rukama Popovića.

17.27 - GOOOL! Majstorija Marka Marina iz slobodnog udarca! Izborio je Nemac slobodnjak sa nekih 20 metara, a onda majstorskim udarcem, od dve stative, povisio na 3:1 u 70. minutu.

17.18 - Prva izmena u Zvezdi u 60. minutu, umesto Boaćija na terenu je Jirka.

17.12 - GOOOL! Mladost smanjuje na 2:1! Strelac za domaćina bio je Petar Bojić koji je odlično iskoristio asistenciju Pavlovića. Posle odbitka iz kornera, Pavlović je lepo prosledio loptu na drugu stativu odakle Bojić glavom trese mrežu u 54. minutu.

17.05 - Umalo autogol Mladosti posle centaršuta Marina iz prekida, domaćin je imao sreće. U nastavku akcije nemački vezista je još jednom pokušao - bez većeg uspeha.

17.03 - Počelo drugo poluvreme.

16.47 - Završeno je prvo poluvremene, Zvezda ima dva gola prednosti u Lučanima. 

16.44 - Ritam u Lučanima je opao i Zvezda je sigurno čuvala vođstvo. Neugodan udarac u zglob dobio je Pavkov, ali se brzo pridigao.

16.37 - Popović odbranio penal! Bojović je odmah želeo da postigne gol i šutirao po sredini gola, čuvar mreže Zvezde ga je pročitao i odbranio udarac.

16.36 - Penal za Mladost! Ivanić je neoprezno pokušao da oduzme loptu i sada domaćin ima šansu da smanji rezultat.

16.35 - Prva izmena u redovima Mladosti, Bojović je već u 34. minutu zamenio Sinđića.

16.34 - Zvezdi poništen gol zbog ofsajda. Odlično je Jovančić proigrao Boaćija koji je obišao golmana i zatresao mrežu, ali je pomoćni sudija podigao zastavicu.

16.30 - GOOOOL! Zvezda vodi 2:0 u Lučanima! Ovoga puta strelac je bio Milan Pavkov koji igra fantastično od početka sezone. Lepo je u 30. minutu prihvatio centaršut sa desne strane, uhvatio "dropku" i poslao je u donji levi ugao.

16.24 - Navijači Zvezde zabrinuli su se u 24. minutu kada je na travi ostao da leži Marko Marin. Nemački vezista je dobio snažan udarac u koleno prilikom pokušaja da dođe do lopte, ali je uspeo da se oporavi.

16.15 - GOOOL! Zvezda vodi u Lučanima! Odgovornost je kod gostiju preuzeo El Fardu Ben, sigurno pogodio donji desni ugao za vođstvo gostiju od 15. minuta.

16.14 - Penal za Zvezdu! U kaznenom prostoru oboren je Filip Stojković, startovao je Radivojević i sudija nije imao dilemu.

16.12 - Rosić sprečava vođstvo Zvezde! Ponovo je odlično prošao Marin kroz sredinu i asistirao Boaćiju, napadač iz Gane je imao "jedan na jedan", ponovo je uspešniji bio golman Rosić.

16.10 - Od početka susreta crveno-beli su krenuli ofanzivno i "pleli mrežu" ispred gola Rosića, a u devetom minutu imali novu priliku. Sa levog boka lepo je na drugu stativu centrirao Marin, Milan Pavkov je iz gotovo nemoguće situacije uhvatio volej, ali ga je golman sprečio da postigne pogodak.

16.05 - U istom terminu igra se još nekoliko duela 25. kola Superlige Srbije. To su mečevi Čukarički - Napredak, Mačva - Dinamo Vranje, Rad - Bačka i Radnik - Voždovac. 

16.01 - Gosti iz Beograda imali su šansu već u prvom napadu, kada je Ričmond Boaći pobegao odbrani Mladosti i našao se ispred golmana. Šutirao je u bliži ugao, ali je bio neprecizan.

16.01 - Počela je utakmica u Lučanima!

15.55 - Završena je prva utakmica današnjeg programa u kojoj su Zemun i Proleter odigrali bez golova. 

15.45 - Sastavi ekipa

Mladost: Rosić - Pešić, Sinđić, Andrić, Leković - Pejović, Tumbasević, Pavlović, Bojić, Dimić - Radivojević

Crvena zvezda: Popović - Stojković, Milunović, Babić, Gajić - Jovančić - Ben, Marin, Ivanić - Boaći, Pavkov

15.30 - Gostujući trener Vladan Milojević napravio je izmene u odnosu na "večiti derbi" odigran za vikend. Umesto Borjana na golu je Popović, a u napadu će igrati Boaći i Pavkov.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво