Čelsi rutinski protiv Malmea

Fudbaleri Čelsija savladali su Malme sa 3:0 u revanš meču osmine finala Lige Evrope i sa ukupnim rezultatom 5:1 obezbedili plasman u narednu fazu. Žreb za četvrtfinale održaće se u petak.

Čelsi je igrao ponovo u kombinovanom sastavu, ali je upisao i drugu pobedu nad Malmeom i izborio plasman u narednu fazu Lige Evrope.

"Plavci" su dominirali posedom čitav meč, strpljivo gradili svoje šanse i potom ih materijalizovali.

Malme nije sa belom zastavom ušao u meč, gosti iz Švedske mogli su prvi da dođu do gola da je kapiten Rozenberg bolje zahvatio loptu u 14. minutu meča.

Ta situacija bila je ipak jedina u kojoj su gosti pripretili golu Kabaljera. Od tog trenutka Čelsi je preuzeo potpunu inicijativu i bilo je pitanje vremena kada će slomiti otpor rivala.

Iako nije bilo golova u prvom poluvremenu, drugi deo doneo je čak tri.

Počelo je u 55. minutu, kada je Kante povukao sjajnu kontru, u kojoj je Vilijan sa levog krila u petercu pronašao Žirua.
Žiru je bez mnogo problema postigao svoj šesti gol u pet utakmica u Ligi Evrope ove sezone.

U 74. minutu otežavajuća okolnost po Malme bila je drugi žuti karton Bengstona.

Iz slobodnog udarca nastalog u tom startu, Barkli je sjajno šutirao, prebacio živi zid i matirao golmana gostiju.

Konačnih 3:0 postavio je Hadson-Odoi u 84. minutu. Talentovano krilo Čelsija stvorilo je višak na desnoj strani, rutinski je Odoi smirio loptu i potom je poslao nisko u ugao gola rivala.

Rezultati ostalih mečeva:

Leverkuzen - Krasnodar 1:1 
Benfika - Galatasaraj 0:0
Betis - Ren 1:3
Dinamo Kijev - Olimpijakos 1:0
Genk - Slavija Prag 1:4
Inter - Rapid 4:0

Ovako je protekao meč u Londonu:

22.49 – Kraj meča, pobeda Čelsija od 3:0. Strelci su bili Žiru, Barkli i Hadson-Odoi.

22.41 – GOOL! Hadson-Odoi donosi 3:0 Čelsiju u 84. minutu. Rutinska završnica desnog krila "plavaca", prvo se odlično otvorio na desnoj strani, primio loptu i potom niskim udarcem u ugao postigao gol.

22.31 – GOOL! Čelsi vodi sa 2:0 od 74. minuta. Strelac je Ros Barkli iz slobodnog udarca. Sjajan gol fudbalera Čelsija iz slobodnog udarca sa ivice šesnaesterca. Prebacio je Barkli "živi zid", a golman gostiju samo je pogledom ispratio udarac.

22.30 – Malme će poslednjih petnaestak minuta meča igrati sa igračem manje, pošto je Bengtson zaradio drugi žuti karton.

22.11 – GOOL! Čelsi ovdi 1:0 od 55. minuta, strelac je Žiru. Odlična kontra Čelsija, Kante je osvojio duel na sredini terena, odlično uposlio Vilijana na levoj strani, a Brazilac pronašao Francuza Žirua koji je dotrčao u peterac rivala i bez problema zatresao mrežu Malmea.

22.01 – Nastavljen je meč...

21.46 – Završeno je prvo poluvreme, nema postignutih golova nakon prvih 45 minuta u Londonu. 

Rezultati ostalih mečeva koji su počeli u 21.00 čas:

Leverkuzen - Krasnodar 0:0
Benfika - Galatasaraj 0:0
Betis - Ren 1:2
Dinamo Kijev - Olimpijakos 1:0
Genk - Slavija Prag 1:1
Inter - Rapid 2:0 

21.41 – Domaćin preti u 40. minutu. Nakon dobre razmene dodavanja na sredini terena, Barkli je iz solidne pozicije sa distance šutirao u gol rivala, dobro je bio postavljen golman Malmea.

21.33 – Čelsi stvara najbolju priliku na meču u 32. minutu, nakon kornera loptu je Odoi ubacio u peterac rivala, a tamo šut Žirua zaustavlja golman gostiju.

21.30 – Na terenu vlada period u kojem nema opasnosti ispred oba gola. Nakon 30 minuta Čelsi ima inicijativu, ali bez konkretne šanse.

21.14 – Malo je nedostajalo da Malme u 14. minutu dođe do vođstva. Kapiten Rozemberg je uspeo da se snađe između dvojice igrača Čelsija i stvori prostor za udarac unutar šesnaesterca, ali je loše zahvatio loptu, koja odlazi pored gola "plavaca".

21.00 – Počeo je meč...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво