Veliki trijumf Atletika nad Juventusom, Siti sa deset igrača slavio protiv Šalkea

Atletiko Madrid nikada nije poražen kada bi Himenes postigao gol (pet pobeda i dva remija), a jasno je bilo da će se to nastaviti kada je i drugi Urugvajac, Dijego Godin, bio precizan (2:0). Atletiko Madrid, posle dosta kvalitetne partije, sa dosta optimizma čeka revanš, baš kao i Mančester Siti koji je u Gelzenkirhenu, i pored isključenja Otamendija i zaostatka od 2:1, uspeo da stigne do trijumfa (2:3).

Atletiko Madrid je odigrao kvalitetan, na momente i impresivan meč protiv Juventusa koji se, u nekoj široj javnosti , smatra i jendim od glavnih favorita za osvajanje Lige šampiona.

Španski tim, koji ne igra savršeno u poslednje vreme, slavio je rezultatom 2:0 (Himenes i Godin su bili strelci), a osim dva pogotka stvorio je i sijaest prilika, uz jedna gol koji je poništen posle Var konsultacije.

Mančester Siti je uspeo da pobedi Šalke, koga sa klupe sjajno vodi mladi Domeniko Tedesko i za koji je od početka igrao Matija Nastasić, ali to nije bilo lako i ovo nije bio duel lišen uzbuđenja.

Prvo je Aguero uspeo da bude strelac u petoj uzastopnoj prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona (a pritom je ubeležio još neke jubileje, o svemu više u tekstu dole), da bi potom Bentaleb dva puta pogodio iz penala i doveo Šalke u vođstvo.

Kada je Nikolas Otamendi dobio crveni karton delovalo je da će Šalke stići do veoma važne i relativno neočekivane pobede, ali je potom šampion Engleske dva puta u samom finišu susreta zatresao mrežu i stigao, time, do pobede.

Leroj Sane i Rahim Sterling su bili strelci za tim koji vodi Pep Gvardiola. 

Ovako su tekli mečevi:

22.59 – Gotovi su mečevi u Gelzenkirhenu i Madridu.

22.53 – Mančester Siti je poveo u Gelzenkirhenu, Rahim Sterling je postigao pogodak.

22.47 – U međuvremenu je Mančester Siti, koji igra sa deset fudbalera posle isključenja Nikolasa Otamendija, stigao do poravnanja rezultata. Sane je pogodio protiv svog bivšeg kluba.

22.46 –Madridski tim postiže drugi gol u pet minuta, Dijego Godin je strelac za tim koji vodi Dijego Simeone.

22.41 – Atletiko Madrid, posle mnogo prilika i jednog, posle konsultacije sa VAR sekcijom arbitarskog tima, poništenog pogotka, konačno stiže do prednosti. Himenes je strelac u 78. minutu.

21.46 – Šalke sada ima prednost, ponovo je Alžirac Bentaleb pogodio sa 11 metara. Mladi fudbaler u profesionalnoj karijeri nije promašio penal.

21.39 – Izjednačenje u Nemačkoj, Nabil Bentaleb je strelac iz jedanaesterca.

21.22 – Mančester Siti ima prednost u Gelzenkirhenu. Serhio Aguero je strelac, koji je, inače, svoj prvi gol u Ligi šampiona, u dresu madridskog Atletika, postigao upravo protiv Šalkea 2008. godine.

20.32 – Zagrevanje "bjankonera":

20.19 – Dolazak na stadion fudbalera Atletika...

20.13 – Juventus će meč početi ovako...

20.03 – Sastav domaćeg tima:

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво