Dobar fudbal i mirne mreže na Enfildu, nula i u Lionu

Fudbaleri Liverpula i Bajerna odigrali su u Engleskoj sadržajan, dobar ali meč bez golova (0:0), u prvom susretu osimne finala Lige šampiona. Mreže su mirovale i u prvom okršaju između Liona i Barselone u Francuskoj. Revanši su na programu 13. marta.

Odličnu utakmicu po veoma jakoj kiši odigrali su timovi Jirgena Klopa i Nike Kovača.

Prvih 15 minuta obeležila je otvorena igra, bez garda na obe strane i puno šansi, ali i loše rekacije napadača i dobre golmana Alisona i Nojera.

U nastavku meča, Liverpul je bio bolji i opasniji rival, i navala "crvenih", pre svih Sadio Mane, nije imala svoje veče. Promašivao je i komplikovao i Salah, dok je na drugoj strani angažovaniji od ostalih bio Gnarbi.

Drugi deo igre doneo je znatno stabilniji i kompaktniju igru gostiju, koji su zatvorili neke "rupe" koje su imali u prvom poluvremenu. No, domaćin je i pored togao nalazio način da ozbiljno ugrožava njihov gol, ali ne i da ga pogodi. 

Na kraju, mreže su ostale mirne a Bavarci zadovoljniji očekuju revanš na svojoj Alijanc areni 13. marta.

Golova nije bilo ni u Lionu, gde je domaći Olimpik uspeo da odoli Barsi, koja je imala čak 25 pokušaja i 16 šuteva na gol fenomenalnog Lopeza, ali nije pronašla način da u Španiju ponese prednost, pred revanš koji je takođe 13. marta.

Ipak, najbolju šansu na meču imali su domaći fudbaleri, preko Terija, koji je u 8. minutu pogodio prečku gola Ter Štegena. 

Tok meča na Enfildu:

22.52 - Kraj utakmica u Liverpulu i Lionu, koje su završene bez golova - 0:0. 

22.42 - Nova velika šansa za Manea, koji ovoga puta odlično glavom u padu šutira ali Nojer je bio na prvoj stativi i loptu izbacuje u korner, nakon kojeg je Matip loše šutirao sa 18 metara.

22.32 - Keita i Firmino su napustili igru, Klop će pokušati da sa Milnerom i Origijem dođe do željenog gola...

22.20 - Domaćin na Enfildu nastavlja da napada ali i da promašuje. Firmino, Mane, Salah... Niko od njih za sada ne uspeva da savlada Nojera. 

22.02 - Nastavljene su utakmice u Liverpulu i Lionu.

21.47 - I pored velikog broja šansi na obe strane, igrači Liverpula i Bajerna odlaze sa rezultatom 0:0. Bez golova je i u Lionu.

21.33 - Velika šansa za Manea, koji je vešto izbegao ofsajd zamku, našao se sam ispred Nojera ali je sa nekih desetak metara šutirao traljavo i lopta je otišla pored gola.

21.30 - Nešto mirniji period meča, u kojem Liverpul ipak ima više ofanzivnog delovanja. 

21.15 - Otvorenih i vrlo uzbudljivih prvih 15 minuta u Engleskoj, Liverpul je pretio preko Salaha i Manea, dok su gosti imali šanse preko Gnarbija (čiji je šut Matip ispucao u svog golmana Alisona i srećom nije napravio veći problem) i kasnije Komana. 

21.00 - Naravno, u isto vreme počeo je i meč u Lionu... 

21.00 - Počeo je meč na Enfildu, a timovi su izašli u sledeći sastavima:

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво