VAR sprečio SPAL, Fiorentina pobedila

Fudbaleri Fiorentine pobedili su domaći SPAL sa 4:1 u meču 24. kola Serije A. VAR sprečio domaćine da povedu.

Za domaćine tragikomična situacija desila se pri rezultatu 1:1, kada im je poništen gol, jer je VAR signalizrao da je u predhodnom napadu bio penal za goste. Sudija je nakon odgledanog snimka poništio gol SPAL-a i dosudio penal za Fiorentinu iz koga su gosti poveli.

SPAL je poveo u 36. minutu preko Patagne, koji se odlično snašao u kaznenom prostoru i odbijenu loptu sproveo u mrežu. Fosti su izjednačili u samom finišu prvog poluvremena, u 44. minutu. Birađi je vratio loptu do Fernandeza koji je preciznim udarcem sa oko 17 metara pogodio mrežu.

Pravo uzbuđenje, i komična situacija dogodila se u 78. minutu. Valoti je iskoristio slabu intervenciju Milenkovića posle nabačene lopte sa leve strane i doneo svom timu prednost.

Međutim, radnost domaćina trajala je nekoliko sekundi. Iz VAR sobe sugerisano je sudiji da pogleda snimak iz predhodnog napada. Nakon pregledanog snimka sudija je poništio gol domaćina, a dosudio penal za Fiorentinu. Siguran izvođač bio je Veretu, pa je Fiorentina povela sa 2:1.

Ovde je prelomljen meč, domaćin nije uspeo da se oporavi od gubitka i u nastavku je primio još dva gola. Samo tri minuta kasnije brzu kontru Fiorentine u gol je pretvorio rezervista Simeone.

Konačan rezultat postavio je Žerson u 88. minutu. On je u kontranapadu pretrčao više od pola terena i matirao golmana domaćina.

Firentina je ovom pobedom došla na osmo mesto sa 35 bodova, dok je SPAL 15. sa 22 boda. U narednom kolu Fiorentina dočekuje Inter, a SPAL gostuje god Sasuola.

U ostalim mečevima, Empoli je savladao Sasuolo sa 3:0, Đenova je sa 2:1 savladala Lacio, Udineze je bio bolji od Kjeva sa 1:0, dok je Inter savladao Sampdoriju sa 2:1.

U poslednjem meču dana, Napoli i Torino su odigrali 0:0.

Tabela: Juventus 66, Napoli 53, Inter 46, Milan 42, Atalanta 38, Roma 38, Lacio 38, Fiorentina 35, Torino 35, Sampdorija 33, Sasuolo 30, Parma 29, Đenova 28, Kaljari 24, Udineze 22, SPAL 22,  Empoli 21, Bolonja 18, Frosinone 16, Kjevo 9.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво