PSŽ slomio Junajted, Roma bolja od Porta

Fudbaleri PSŽ-a savladali su kao gosti ekipu Mančester junajteda sa 2:0, dok je Roma na svom terenu bila bolja od Porta sa 2:1 u prvim mečevima nokaut faze Lige šampiona

Iako je PSŽ došao znatno oslabljen, neigranjem Nejmara, Kavanija, Munijea i Rabioa, Parižani su uspeli da slome otpor ambicioznog Junajteda na "Old Trafordu".

Igrala se veoma dinamična utakmica u Mančesteru, viđene su šanse na obe strane, PSŽ je svoje dočekao i materijalizovao i zasluženo slavio sa 2:0.

U prvom poluvremenu gosti nisu uputili udarac u okvir gola, ali su pretili preko Di Marije i Mbapea.

U drugom delu utamice PSŽ je podigao nivo igre, zaigrao brže i tečnije i stavljao iz minuta u minut na muke odbranu domaće ekipe.

Do prvog gola PSŽ je došao u 54. minutu, Di Marija je oštro centrirao i pronašao Kimpembea, koji je umakao Matiću i zatresao mrežu rivala.

De Hea je u nekoliko navrata držao Junajted u životu odbranama u situacijama kada su Bernat i Mbape mogli da dođu do gola.

Ipak španski golman bio je nemoćan u 60. minutu, kada je u tri sjajna poteza PSŽ osvojio veliki prostor i postigao gol.

Draklser je uposlio Di Mariju na levoj strani, a Argentinac iz prve pronašao Mbapea u petercu. Mladi Francuz je odlično reagovao i duplirao prednost gostiju.

Do kraja meča viđene su šanse na obe strane, Herera je pretio nekoliko puta po gol Bufona, dok su Alves i Mbape propustili svoje šanse da postignu treći gol za svoju ekipu.

Pogba je u samom finišu meča zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton, pa će propustiti revanš meč. 

PSŽ je upisao veoma povoljan rezultat pred revanš, dok je Junajted prvi put poražen pod vođstvom Ole Gunara Solsjkera.

Roma je golovima Zaniola u 70. i 76. minutu savladala Porto sa 2:1. Jedini strelac za goste bio je Adrijan. 

Revanš utakmice u Parizu i Portu igraju se 6. marta. 

Ovako su protekli mečevi: 

22.57 – Završeni su mečevi u Mančesteru i Rimu, PSŽ je savladao Junajted sa 2:0, dok je Roma sa 2:1 bila bolja od Porta.

22.52 – Junajted meč završava sa desetoricom, pošto je Pogba zbog prigovora zadobio drugi žuti karton.

22.38 – GOOOL! Porto smanjuje na 2:1 u 79. minutu Adrijan.

22.35 – GOOOL! Dva brza gola Rome koja vodi sa 2:0, ponovo je strelac Zaniolo.

22.30 – GOOOL! Roma vodi sa 1:0, Zaniolo je strelac u 70. minutu.

22.26 – De Hea drži Junajted u životu sjajnim odbranama u 63. minutu. Prvo je Mbape je izbio u situaciju jedan na jedan sa golmanom domaće ekipe, ali sjajan refleks De Hee sprečio je novi gol Parižana, da bi potom Bernat šutirao iskosa, ali ponovo je odlično postavljen bio golman "crvenih đavola".

22.23 – GOOOL! PSŽ vodi sa 2:0 od 60. minuta, Mbape postiže gol. Mat u tri poteza gostiju, Di Mariju je na levoj strani uposlio Draksler, ovaj iz prve pronalazi Mbapea, koji sa pet metara matira De Heu. 

22.18 – PSŽ pojačava pritisak, Dani Alves je bio veoma blizu postizanja gola. Ponovo korner za PSŽ, lopta se odbila izvan šesnaesterca, tamo je Alves odlično zahvatio, ali ona nakon menjanja pravca, završava pored gola.

22.15 – GOOOL! PSŽ vodi od 54. minuta, Kimpembe se strelac. Samo nekoliko sekundi nakon pokušaja Mbapea i kornera za goste, Di Marija je ubacio sjajnu loptu u šesnaesterac Junajteda, a tamo štoper Parižana beži Matiću i trese mrežu rivala.

22.08 – Nastavljen je meč u Mančesteru, a nekoliko minuta ranije počelo je i drugo poluvreme u Rimu.

21.51 – Završeno je prvo poluvreme na obe utakmice, nema golova za sada.

Zanimljiviji meč gleda se u Mančesteru, igra se dinamičnije, stvoreno je nekoliko šansi, ali nedostaju golovi. Žute kartone zaradili su Jang, Pogba na jednoj, a Markinjos na drugoj strani. Aleksis Sančez je u poslednjim momentima prvog poluvremena zamenio povređenog Lingarda. 

21.29 – Veliku šansu propušta Kilijan Mbape za PSŽ. Dobra akcija gostiju, Draksler je uposlio mladog francuskog napadača, koji šutira pored gola domaće ekipe u 28. minutu.

21.08 – Prvu priliku na "Old Trafordu" pravi PSŽ, Di Marija je sa distance šutirao malo pored gola De Hee.

21.00 – Počeli su susreti u Mančesteru i Rimu... 

20.25 – Poznati su sastavi timova na oba meča:

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи