Julijan Vajgl prvi pik Pari Sen Žermena u januaru

Pari Sen Žermen uradiće sve kako bi u januarskom prelaznom roku dovela Julijana Vajgla, mladog vezistu Borusije iz Dortmunda.

Tomas Tuhel je već radio sa defanzivnim vezistom u Nemačkoj, kada je nekadašnji fudbaler Minhena 1860 bio veoma važan (praktično krucijalan) deo tima.

Sportski direktor pariskog tima Antero Enrike imao je zadatak da Vajgla dovede još letos, u tome nije uspeo, ali sada su u francuskom šampionu uvereni da će kompletirati transfer.

PSŽ veoma često igra sa Markinjosom kao „šesticom", što, iako je funkcionisalo veoma lepo, jeste tek improvizovano rešenje. Kako prenose mediji u Francuskoj, Vajgl je i te kako rešen da ponovo radi sa Tomasom Tuhelom.

„Ne mogu javno da govorim o tome. Vajgl je sjajan fudbaler i čovek, ali on je još uvek igrač Borusije. Ali igrač kakav je on nam je apsolutno neophodan", rekao je Tuhel, čiji tim se nalazi u Kataru na trening kampu.

Povoljna okolnost za PSŽ jeste da Vajgl trenutno ne igra previše u Borusiji, jer trener Lusijen Favr na terenu mnogo češće drži Vicela i Dilejnija.

Stanislav Lobotka, slovački vezista koji igra za Seltu iz Viga, takođe je razmatran u Parizu, ali mnogo realnije, u ovom trenutku, deluje njegov prelazak u Napoli, tim sa kojim je PSŽ, naravno, donedavno vojevao u Ligi šampiona.

Svi ovi igrači, međutim, svesni su (što ih možda, naposletku, i odvrati od dolaska u PSŽ) da je cilj svih ciljeva Pari Sen Žermena dovođenje Frenkija De Jonga iz Ajaksa na leto, kome je obećano mesto u prvoj ekipi, a sve sa namerom da se holandski fudbaler privoli u Pariz, a ne u neki od mnogobrojnih drugih evropskih giganata koji bi ga takođe veoma rado doveli.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво