Terzić: Degenek blizu Al Hilala, Borjanu i Saviću novi ugovori

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić govorio o transferima i ciljevima kluba.

Terzić je izjavio da nema opuštanja u klubu zbog velike prednosti u odnosu na Radnički i Partizan i da su odbrana titule prvaka i Kup Srbije glavni cilj.

"Rekli smo igračima da su ciljevi i očekivanja ista za 2019. godinu. Zvezdina lestvica je visoka, kroz celu istoriju je tako bilo, tako da odbrana titule i osvajanje duplje krune ostaje cilj. Imamo dobru prednost, ali se ne opuštamo i ne potcenjujemo Partizan i Radnički. Čeka nas teška borba", rekao je Terzić novinarima na početku priprema.

On je otkrio da je Miloš Degenek blizu odluke da pređe u saudijski Al Hilal za tri miliona evra.

"Juče smo razgovarali, ima fantastičnu ponudu iz Saudijske Arabije. Fokusiran je na Azijski kup, ali mislim da je blizu da prihvati ponudu u narednih nekoliko dana. Sve ide u tom pravcu. Zato smo doveli Milunovića. Ako Degenek ode, Savić ostaje, sa njim je dogovorena nova saradnja".

Sigurno ostaje i Milan Borjan, a Terzić je potvrdio da će golman imati bolja primanja.

"Moguće je da će Rodić otići do kraja januara. Tu je Terzić, zaslužio je šansu... Zvezda živi od prodaje igrača, da ih dovodi jeftino, a prodaje skupo", poručio je Terzić i najavio da bi, zbog manjeg broja mečeva u drugom delu, moglo da ode pet fudbalera sa manjim ulogama.

Prema njegovim rečima. verovatno neće biti dolazaka kako se ne bi gomilao igrački kadar.

"Eventualno ako bude većih odlazaka može da se desi da dovedemo nekog. Razmišlja se o nekim igračima, postoje spremna rešenja. Biće miran prelazni rok", naveo je on, dodajući da u ekipi ostaje Erik Jirka, isto kao El Fardu Ben, Marko Marin, Ričmond Boaći i Borjan za koje su odbijene ponude.

Crveno-beli će u Beogradu raditi do nedelje kada putuju u slovenačku bazu Terme Čatež, a onda putuju u Antaliju, gde će biti od 26. januara do 9. februara.

Zakazane su i prijateljske utakmice protiv austrijskog Vakera (27. januar), Austrije (30. januar), Ludogoreca (2. februar), Rabotničkog (5. februar) i Maribora (8. februar).

broj komentara 0 pošalji komentar