Salvini se protivi prekidanju mečeva zbog rasizma

Italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini izjavio je da se protivi prekidu fudbalskih utakmica zbog rasističkih pokliča.

Salvini je to rekao na sastanku lidera italijanskih klubova i predstavnika vlade održžanog nakon rasističkih ispada tokom i nakon utakmice u Milanu 26. decembra, kada je vređan defanzivac Napolija Kalidu Kulibali.

"Obustava utakmice zbog agresivnih uskliča je klizav teren. Time rizikujemo da sudbinu velikog broja ljudi stavimo u ruke nekolicine. Plus, teško je odrediti pravedan kriterijum za odluku", rekao je Salvini.

Kako se navodi, takav Salvinijev stav direktno je u suprotnosti sa pravilima Fife za ponaššanje nadležnih u slučajevima rasizma na stadionima, a koji podrazumeva da sudija treba da odredi pauzu utakmice na prvu pojavu diskriminatorskih uzvika, a da putem razglasa zatražži od navijača da prestanu sa pogrdnim uzvicima.

Ukoliko vređanje ne prestane, sudija ima pravo da obustavi meč i poššalje timove u svlačionicu, a ukoliko ni to ne utiče na navijače, sudija ima obavezu da prekine meč u potpunosti.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво