Solskjer na klupi "crvenih đavola"

Legendarni fudbaler Mančester Junajteda Ole Gunar Solskjer vodiće ekipu do kraja sezone, saopštio je klub sa Old Traforda.

Norvežanin će zameniti Portugalca Žoze Murinja, koji je dobio otkaz nakon serije loših rezultata.

Solskjer je u periodu od 1996. do 2007. godine odigrao 366 utakmica za Junajted i postigao 126 golova, od kojih je svakako najvažniji pogodak za trijumf u finalu Lige šampiona protiv Bajerna 1999. godine u 93. minutu. Debi na klupi Junajteda mogao bi da ima u subotu na utakmici sa Kardifom.

"Mančester Junajted je u mom srcu i briljantno je da se vraćam u novoj ulozi. Radujem se radu sa timom i svima u klubu", izjavio je dosadašnji trener Moldea, koji je već radio u Junajtedu kao trener rezervnog tima, a ima i iskustvo u Premijer ligi jer je vodio Kardif pre četiri godine.

Po završetku igračke, započeo je trenersku karijeru sa promenljivim uspehom. U Norveškoj je osvojio dve titule sa Moldeom, dok je na Ostrvu bio menadžer Kardifa, ali se ta epizoda završila neslavno, ispadanjem u Čempionšip. U stručnom štabu biće i Majkl Filan, Majkl Kerik i Kiron Mekena.

Norvežanin će se po završetku posla u Mančesteru vratiti u Molde, izjavio je direktor kluba Ojstajn Nerland.

Molde je izašao u susret želi bivšeg fudbalera Junajteda da se vrati na Old Traford, ali pošto ima ugovor do 2021. godine mora da se vrati u Norvešku po završetku sezone na Ostrvu.

"Junajted je pitao Molde da mu pozajmi menadžera, što je samo po sebi veliki događaj, a postoji i iskreni dogovor Solskjera i kluba. Srećni smo što smo pustili Olea, ovo je prilika da se čuje za Molde i stavimo ga na mapu Evrope", rekao je Nerland za norveške medije.

Klub sa Old Traforda je za odsustvo Solskjera iz Moldea platio dva miliona evra.

Norveška liga kreće 31. marta i traje do 1. decembra 2019. godine, pa će do povratka Solskjera ekipu da vodi pomoćnik Erling Moe.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара