Zidan, Poketino, Konte... Ko će naslediti Morinja?

Žoze Morinjo dobio je otkaz u Mančester junajtedu, a ono što najviše zanima navijače "đavola" je ko će naslediti Portugalca i vratiti klub na staze stare slave.

Morinjo i Junajted raskinuli su saradnju, uprkos tome što je Portugalac imao klauzulu u ugovoru po kojoj će engleski tim morati da isplati 26 miliona evra.

Jasno je da za veliki klub kao što je Junajted novac ne predstavlja preveliki problem, ali od odlaska ser Aleksa Fergusona, "đavoli" nisu ono što su bili, iako su sa Morinjom osvojili Ligu Evrope, Liga kup Engleske i Komjuniti šild.

Zinedin Zidan

Malo menadžera u istoriji fudbala osvojilo je titulu šampiona Evrope u svojoj debitantskoj sezoni, a Zidan je osvojio tri zaredom. Ipak, Francuz nikada nije radio van Španije i Reala, što mu se najviše i zamera. S druge strane, navikao je da radi sa velikim zvezdama, da se suprotstavlja njihovom egu, a verovatno bi izvukao najbolje iz Pola Pogbe, čoveka koji bi trebalo da bude osovina Junajteda.

Loran Blan

Francuz nije radio otkako ga je otpustio Pari Sen Žermen. Blan je odigrao dve sezone za Junajted i osvojio jednu titulu. Priča se da je u dobrim odnosima sa Aleksom Fergusonom, što ne mora nužno da znači da je dobro rešenje za "đavole". Ima visoko mišljenje o Polu Pogbi, za kojeg je tokom leta rekao da je bolji igrač od Patrika Vijere.

Maurisio Poketino

Argentinac je jedan od najcenjenijih menadžera na Ostrvu. Ipak, njegov ugovor sa Totenhemom je prilično čvrst, iako se našao na meti navijača zbog činjenice da su "pevci" jedini klub u pet najjačih liga koji nije angažovao niti jedno pojačanje prošlog leta. Legenda kluba Geri Nevil smatra da je Poketino pravo rešenje za "đavole", iako je Argentinac sam rekao da ga ne zanima drugi klub i da je u potpunosti posvećen obavezama u Londonu.

Ole Gunar Solskjer

Još jedan legendarni igrač iz ere ser Aleksa. Po završetku igračke, započeo je trenersku karijeru sa promenljivim uspehom. U Norveškoj je osvojio dve titule sa Moldeom, dok je na Ostrvu bio menadžer Kardifa, ali se ta epizoda završila neslavno, ispadanjem u Čempionšip. Ipak, Solskjer bi imao podršku Fergusona, a čini se da su i navijači na njegovoj strani.

Antonio Konte

Italijan je osvajao titule u Italiji i Engleskoj, a ne bi bio ni prvi koji je posle otkaza u Čelsiju preuzeo Junajted (setimo se Morinja). Konte je praktično napravio igrača od Pogbe i sigurno bi imao veliki uticaj na poboljšanje igre mladog Frljncuza, na kome bi klub da gradi budućnost.

Leonardo Žardim

Portugalac je sa Monakom pravio čuda. Osvojio je titulu u Francuskoj uprkos projektovanoj dominaciji PSŽ-a, dok je u Ligi šampiona stigao do polufinala. Njegova ekipa igra moderan i napadački fudbal, sve ono što je nedostajalo Morinjovom Junajtedu.

Edi Hau

Najperspektivniji engleski menadžer, kojem se predviđa da jednog dana preuzme klupu "Gordog Albiona". Hau je od Bornmuta napravio stabilnog premijerligaša, igra napadački, ali se u Mančesteru plaše da ne naprave istu grešku kao sa Dejvidom Mojesom, koji je iz stigao iz Evertona i potpuno razočarao.

Rajan Gigs

Legenda Junajteda bila je na korak od angažmana, ali je klub izabrao Luja van Gala. Gigs je umesto kluba izabrao da vodi reprezentaciju Velsa. Nedostaje mu iskustvo vođenja kluba, naročito tako velikog kakav je Junajted, ali sigurno ima podršku navijača, kao i dobrog dela uprave.

 

Ostalim menadžerima koji se pominju kao potencijalni naslednici Morinja na klupi Junajteda daju se mnogo manje šanse, a među njima su i zvučna imena poput Arsena Vengera, Dejega Simeonea, Maksa Alegrija, Didijea Dešana...

Za sada se zna da će tim u narednom periodu voditi Majkl Kerik, a ne bi bilo nimalo čudno da "đavoli" novog menadžera dobiju tek na leto.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво