Zvezda slavila na "Brdu"

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su ekipu Čukaričkog na Banovom brdu sa 2:1 u meču 21. kola Superlige Srbije.

Uprkos vremenskim uslovima i stanju terena, veoma sadržajna utakmica igrala se na stadionu Čukaričkog.

Crvena zvezda je od samog starta nametnula jak ritam, stvorivši nekoliko šansi.

Upravo su Crveno-beli prvi stigli do vođstva, pošto je prema mišljenju sudije Kopitović napravio faul nad Boaćijem i zaradio žuti karton.
Siguran sa bele tačke bio je Ben u 24. minutu meča.

Samo četiri minuta kasnije, Čukarički dolazi do izjendačenja, Stevanović je sa desnog krila uputio povratnu loptu u šesnaesterac Zvezde, a u petercu je na nju naleteo Stojanović i prosledio je u mrežu Zvezde.

Čak tri gola viđena su u periodu od šest minuta, pošto je ovoga puta Zvezde ekspresno odgovorila domaćoj ekipi. Krstičić je oduzeo loptu rivalu, krenuo u kontru i odlično uposlio Boaćija, koji je poslao golmanu Stevanoviću loptu kroz noge i postigao gol za 2:1.

U drugom poluvremenu viđeno je nekoliko šansi za postizanje gola na obe strane, ali do toga zbog uslova i koncentracije nije došlo.

Čukarički je u 49. minutu ostao sa igrač manje, pošto je Kopitović ponovo prema mišljenju sudije skrivio jedanaesterac oborivši Ebesilija. Ponovo je izvođač bio Ben, ali ovoga puta je njegov udarac odlično odbranio golman Čukaričkog Stevanović.

Do kraja meča viđeno je par opasnosti pred oba gola, ali su Borjan i Steavnović imali nešto lakši posao pri intervencijama.

Zvezda je u poslednjoj utakmici prvog dela sezone upisala 19 pobedu u 21 utakmici i 59 bod, što je 15 više od trećeplasiranog Partizana i 12 više od Radničkog, uz meč više od Nišlija.

Čukarički se nalazi na četvrtom mestu na tabeli sa 39 bodova, šest više od Napretka, koji ima meč manje.

U ostalim nedeljnim mečevima, Spartak je pobedio Voždovac sa 3:2, dok su Vojdvodina i Proleter odigrali meč bez golova. 

Mečevi Zemun - Dinamo, Mladost - Rad i Napredak - Radnički Niš igraće se u ponedeljak.

U prvoj utakmici kola, u petak su u Beogradu Partizan i Mačva igrali nerešeno 0:0, dok je Radnik u Surdulici u subotu bio bolji od Bačke sa 3:2.

Tabela: Crvena zvezda 59 bodova, Radnički 47, Partizan 44, Čukarički 39, Napredak 33, Mladost 32, Proleter 28, Vojvodina 28, Radnik 28, Mačva 22, Voždovac 19, Spartak 19 Bačka 18, Zemun 15, Rad 15, Dinamo 7.

Ovako je protekao meč:

21.25 – Kraj meča, pobeda Crvene zvezde nad Čukaričkim od 2:1.

20.40 – Stevanović brani udarac Bena sa bele tačke, rezultat ostaje 1:2.

20.38 – Jedanaesterac za Zvezdu, Kopitović prema mišljenju sudije pravi faul nad Ebesiliju u svom šesnaestercu i zarađuje drugi žuti karton u 48. minutu.

20.35 – Nastavljen je meč...

20.17 – Završeno je prvo poluvreme, nakon 45 minuta Crvena zvezda vodi sa 2:1.

20.01 – GOL! Zvezda ponovo vodi od 31. minuta sa 2:1. Odlična kontra Crveno-belih koju je realizovao Boaći, na asistenciju Krstičića.

20.00 – Opasno je bilo pred golom Zvezde, Ovusu je šutirao levom nogom sa ivice šesnaesterca, ali pravo u golmana Borjana.

19.58 – GOL! Uzvraća Čukarički, Stojanović postiže gol za 1:1 u 28. minutu. Samo četiri minuta trajala je prednost Zvezde, pošto je na asistenciju Stevanovića dobro na petercu reagovao Stojanović.

19.55 – GOL! Zvezda vodi sa 1:0 od 24. minuta, Ben je precizno izveo jedanaesterac.

19.53 – Penal za Crvenu zvezdu u 23. minutu. Nakon izgubljene lopte Docića, Puškarić je prema proceni sudije startovao na Boaćija i skrivio jedanaesterac. 

19.42 – U dva navrata preti Zvezda u desetom minutu. Prvo je Degenek šutirao pored gola pošto na njemu nije bilo golmana Stevanovića, a potom Boaći šalje loptu malo pored gola Čukaričkog.

19.34 – Zvezda preti prvi put u drugom minutu, Ebesilio je levom nogom šutirao malo izvan šesnaesterca protivnika, ali je golman Stevanović odbranio taj udarac.

19.32 – Počeo je meč...

18.30 –  Čišćenje snega na stadionu Čukaričkog je još uvek u toku, pa je početak meča pomeren za 19:30.

18.15 – Poznati su sastavi timova:

Čukarički: Stevanović, Đorđević, Stevanović, Puškarić, Bogosavac, Docić, Stojanović, Ovusu, Šapić, Tedić, Mudrinski.

Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Savić, Degenek, Gobeljić, Jovičić, Krstičić, Ben, Ebesilio, Simić, Boaći. 

 

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво