Šaćiri srušio Junajted, kiks Arsenala, siguran Čelsi

Fudbaleri Liverpula savladali su ekipu Mančester junajteda sa 3:1 u derbi meču 17. kola Premijer lige. Arsenal je upisao poraz od Sautemptona od 3:2, dok je Čelsi sa 2:1 bio bolji od Brajtona.

Liverpul je potpuno nadigrao goste iz Mančestera i zasluženo osvojio tri boda na „Enfildu".

Domaća ekipa je nakon furioznog starta uspela prva da zatrese mrežu na meču, a to je uradio Mane, na odličnu asistenciju Fabinja.

Junajted je ipak neočekivano stigao do izjednačenja, kada je nakon centaršuta Lukakua, veoma nespretno reagovao Alison, a njegov kiks iskoristio Lingard.

U drugom poluvremenu Liverpul je nastavio da napada iz minuta u minut, ali dugo nisu mogli da probiju defanzivni bedem „crvenih-đavola".

To je za nogom pošlo Šaćiriju, samo tri minuta pošto je zamenio Keitu u 70. minutu. Nakon centaršuta Manea i nekoliko odbijenih lopti, ona je došla do Šaćirija, koji je desnom nogom, takođe uz odbitak odbrambenog igrača Junajteda i prečke, šalje iza leđa De Hee.

Klopov "džoker" Šaćiri postavio je konačnih 3:1 za Liverpul u 80. minutu, kada je ovoga puta levom nogom, takođe uz pomoć odbitka matirao golmana gostiju.

Liverpul se pobedom vratio na lidersko mesto na tabeli sa 45 bodova, jedan više od drugoplasiranog Sitija, dok je Junajted na šestom mestu sa 26 bodova, jednim više od Vulverhemptona.

Sautempton, koji je nedavno promenio trenera i koji se nalazi na začelju tabele savladao je jednu od najboljih ekipa lige, Arsenal sa 3:2.

Ings je doveo domaćine u vođstvo u 20. minutu meča. Arsenal je potom zaigrao bolje i došao do izjednačenja, kada je Mktarijan bio strelac.

Ipak "tobdžije" su primile još jedan pogodak do kraja prvog poluvremena, a ponovo je Ings, inače pozajmljeni igrač Liverpula, bio strelac za 2:1.

U drugom delu meča Arsenal je ponovo došao do izjednačenja preko Mktarijana u 53. minutu, ali se Sautemton do kraja nije predavao, pa je golom Ostina u 85. minutu stigao do bitne pobede u borbi za opstanak u ligi.

Arsenal je nakon 17 mečeva na petoj poziciji sa 34 boda, tri manje od gradskog rivala Čelzija, a osam više od šestoplasiranog Junajteda.

Sautempton je 17. na tabeli sa 12 bodova, tri više od poslednjeplasiranog Fulama.

Čelsi je u gostima pobedio Brajton sa 2:1.

"Plavce" je u vođstvo doveo Pedro u 17. prednost je duplirao Azar u 33. minutu, da bi konačnih 2:1 postavio Marč u 66. minutu.

Čelsi je četvrtoplasirana ekipa tabele sa 37 bodova, dva manje od trećeg Totenhema, dok je Brajton 13. sa 21 bodom.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи