Zvezda se porazom oprostila od Lige šampiona

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su na svom stadionu od ekipe PSŽ-a sa 4:1 u meču poslednjeg kola grupne faze Lige Šampiona. Zvezda je sa četiri osvojena boda završila učešće u Grupi C.

Crvena zvezda se, nažalost, porazom oprostila od ovogodišnje grupne faze Lige šampiona, pošto je na stadionu "Rajko Mitić" ponovo bolji tim bio PSŽ.

Gosti iz Pariza su za njih na najbolji mogući način, poveli ranim golom Kavanija, čime su ublažili pritisak kako sa tribina, tako i na terenu.

Zvezda je imala problema u prvom poluvremenu da dođe do lopte i zadrži je u svom posedu, a Parižani sa druge strane su bili raspoloženi i konkretni sa loptom. 

Do kraja poluvremena gosti su stigli do bitnog drugog gola, kada je Nejmar fantastičnim soloprodorom matirao odbranu Zvezde i postigao pogodak za 2:0.

U drugom poluvremenu Zvezda je pokazala da može da se suprotstavi favorizovanom rivalu.

Crveno-beli su iz minuta u minut sve više vremena provodili pred golom Bufona, a šanse za pogodak propustili su Ben i Marin.

Znatno bolja igra crveno-belih se isplatila u 56. minutu, kada je jedna od pomenutih opasnosti pred golom protivnika i materijalizovana. Rodić je ubacio loptu u šesnaesterac, Tijago Silva je odbio do Gobeljića, koji iz prvog dodira veoma preciznim udarcem matira Bufona.

PSŽ je u nastavku uspeo da odbije nalet Zvezde, prvo golom Markinjosa u 74. minutu, koji je bio najbolji u skoku nakon prekida, da bi tačku na meč stavio Mbape u sudijskoj nadoknadi.

Zvezda grupnu fazu završava sa četiri osvojena boda i na četvrtoj poziciji u Grupi C. 

PSŽ kao prvoplasirana ekipa ide u narednu fazu, Liveprul je zahvaljujući pobedi nad Napolijem od 1:0 i boljoj gol razlici od Italijana prošao u osminu finala. Napoli kao trećeplasirana ekipa ide u Ligu Evrope.

Ovako je protekao meč: 

22.57 – Kraj meča, pobeda PSŽ-a nad Zvezdom od 4:1.

22.54 – GOL! Mbape u sudijskoj nadoknadi stavlja tačku na meč, PSŽ vodi sa 4:1.

22.36 – GOL! PSŽ povećava na 3:1, Markinjos je strelac u 74. minutu. Oštru loptu nakon prekida u šesnaesterac Zvezde poslao je Di Marija, a Markinjos je bio najbolji u skoku.

22.18 – GOOOL! Gobeljić je strelac za Crvenu zvezdu u 56. minutu. Isplatio se veliki pritisak Zvezde, Sa leve strane je ubačena lopta u šesnaesterac protivnika, Tijago Silva je intervenisao glavom, ali odbio loptu samo do Gobeljića, koji iz prvog dodira sa loptom snažno i precizno matira Bufona.

22.16 – Najbolja šansa za Zvezdu na meču odvila se u 54. minutu. Stojković je ubacio loptu u šesanesterac protivnika, a tamo je Ben uspeo samo malo da je zakači, ipak udarac prolazi malo pored gola.

22.08 – Nastavljen je meč...

21.50 – Završeno je prvo poluvreme, nakon 45 minuta igre PSŽ vodi sa 2:0.

21.43 – GOL! Nejmar postiže gol za prednost PSŽ-a od 2:0. Odlična akcija gostiju, Mbape je uposlio Nejmara na levom krilu, a Brazilac je uspeo da serijom driblinga stvori situaciju za šut, Borjan je već vio na zemlji, a Nejmar je sa lakoćom zatresao mrežu.

21.16 – Zvezda prvi put preti, Marin je uposlio Bena, koji iz voleja šutira, ipak preko gola Parižana.

21.13 – GOL! PSŽ vodi od devetog minuta, strelac je Kavani. Nakon sumnjive situacije na sredini terena gde Pavkov gubi loptu, Mbape je pokazao svoju eksplozivnost, uspeo da prođe Stojkovića i uposli Kavanija, koji nije imao težak zadatak da ubaci loptu u mrežu Zvezde.

21.03 – Počeo je meč na potpuno ispunjenom stadionu "Rajko Mitić".

20.15 – Manje od sat vremena ostalo je do početka meča, sve je spremno za spektakl na stadionu "Rajko Mitić".

19.55 Poznati su sastavi obe ekipe:

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
2° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво