Čeferin: Greška je što u Hrvatskoj patriotizam prerasta u nacionalizam

Prvi čovek Evropske fudbalske unije Aleksander Čeferin izjavio je da reprezentaciju Hrvatske patriotizam vodi do uspeha, ali da je greška što prerasta u nacionalizam kada na proslavama peva Marko Perković Tompson.

"Hrvati su posebni. Patriotizam ih vodi do uspeha, ali taj patriotizam lako preraste u nacionalizam, što je greška", rekao je Čeferin oko nastupa kontroverznog pevača na dočeku u Zagrebu, prenosi Večernji list.

Čeferin se prilikom gostovanja na Fakultetu političkih nauka u Ljubljani dotakao i incidenta Josipa Šimunića, kada je posle plasmana na Mundijal u Brazilu sa navijačima vikao "Za dom spremni" i kasnije suspenzijom okončao karijeru.

"Znamo svi za incident Josipa Šimunića, koji je vikao 'Za dom spremni' i tako završio karijeru jer mu je bilo zabranjeno da igra na Svetskom prvenstvu. Neki bi morali da znaju da su uzor mladima", zaključio je Slovenac.

broj komentara 6 pošalji komentar
(petak, 07. dec 2018, 17:28) - anonymous [neregistrovani]

Prerasta?

Prerasta? Hmm

(petak, 07. dec 2018, 15:29) - anonymous [neregistrovani]

O nacionalizmu

Videti knjigu:
Rabindranat Tagore: Nacionalizam.
Objavljeno na srpskom dvadesetih godina proslog veka.

(petak, 07. dec 2018, 14:36) - anonymous [neregistrovani]

Nacionalizam

Ne vređajte nacionaliste.

(petak, 07. dec 2018, 14:12) - anonymous [neregistrovani]

interesantan stav slovenca

u hrvatskoj je patriotizam koji prerasta u nacionalizam,verovatno zbog ovakvog stava i misljenja hrvati rade sta hoce i nisu kaznjeni,dok nas srbe odmah prozivaju nacionalistima,sve stoje vezano za srbiju je pronacionalizam i odmah dolazi kazna(suspenzije,igranje bez publike i naravno novcane kazne) dok evo sada vidimo zasto hrvati ti mali beli misevi rade sta rade,jer ocigledno imaju i zastitu i podrsku.Slovenac se tako izjasnio nisu moje reci valjda vam je to jasno.

(petak, 07. dec 2018, 14:09) - anonymous [neregistrovani]

Sovinizam

Nacionalizam je isto sto i patriotizam. Problem je sto kod Hrvata nepostoji ni jedno ni drugo nego sovinizam.

(petak, 07. dec 2018, 12:14) - Kristijan [neregistrovani]

U Hrvatskoj

su te dve stvari uvek bile sinonimi