Vođa navijača Boke deportovan iz Španije

Španska policija deportovala je sa aerodroma u Madridu vođu navijača Boke juniors, Maksija Mazara, prenose španski mediji. Mazaru je zabranjen ulaz u Španiju zbog sigurnosnih mera pred revanš finala Kopa libertadores između Rivera i Boke, koji se igra na stadionu "Santijago Bernabeu".

Mazara je španska policija prepoznala na aerodromu Barahas u Madridu, posle čega je deportovan u Argentinu.

Vođa navijača Boke poznat je kao jedan od najopasnijih navijača argentinskog kluba, koga su povezivali i sa kriminalom.

Španske vlasti preduzele su mere zabrane ulaska u zemlju navijačima Boke i Rivera koji imaju kriminalni dosije. 

Revanš meč finala Kopa libertadores između Rivera i Boke biće održan na stadionu "Santijago Bernabeu" u Madridu, a ne u Argentini, zbog serije incidenata koje su izazvali navijači Rivera pre dve nedelje.

Premeštanje meča iz Južne Amerike u Evropu naišlo je na oštro nezadovoljstvo navijača, ali i funkcionera obe ekipe. Ipak, južnoamerička fudbalska federacija odbila je sve žalbe na mesto igranja, pa će se revanš-meč finala Kopa libertadores igrati u nedelju od 20.30.

U prvom meču na "Bombonjeri" rezultat je bio 2:2.

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 06. dec 2018, 21:14) - anonymous [neregistrovani]

kako god okrenes

Buenos Aires ima da gori. Kada se saznalo da ce Boka i River u finale kupa Libertadores nasilje je krenulo istog momenta od tuca do paljenja kuca i pokusaja ubistva.Bokini i Riverovi gangovi su ustvari organizovane kriminalne grupe poznate po rasturanju droge i reketiranju,a ubistva su im kao dobar dan. Svaki autobus,taksi ,voz placa taksu njihovim gangovima, ako ne zelite stotine slupanih automobila okolo stadiona i parking kosta ekstra.Gradonacelnik Buenos Airesa je prvi zamolio da se finale igra van Argentine.