Remi Junajteda i Arsenala, Mitrović asistent u remiju Fulama

Fudbaleri Mančester junajteda i Arsenala odigrali su nerešeno 2:2 u derbi meču 15. kola Premijer lige. Liverpul siguran protiv Barnlija, poraz Čelsija. Fulam odigrao nerešeno protiv Lestera - 1:1.

Uzbudljiv meč odigrali su Junajted i Arsenal. Težak teren zbog kiše, dodatno je ubrzao igru, a obe ekipe su želele pobedu. Posle otvorene igre tokom celog meča, na kraju možda i najpravedniji rezultata, podela bodova.

Publika na Old trafordu je sigurno uživala u igri oba tima. Junajted odavno nije delovao ovoliko ofanzivan što je donekle i poremetilo igru protivnika. Klizav teren učinio je da su odbrane ekipa bile na mukama, a greške su otvarale kontre, šanse i golove.

Poveo je Arsenal u 26. minutu, nakon kornera koji je izveo Toreira, Mustafi je glavom poslao loptu iza leđa De Hee.

Domaćin je izjednačio u 30. minutu. Posle slobodnog udarca golman Leno je kratko odbio loptu Herera je stigao do nje i uputio povratni pas ka Marsijalu koji preznim udarcem pogađa mrežu.

Gosti su ponovo došli do prednosti u 68. minutu. Arsenal koristi grešku odbrane protivnika na sredini terena, nakon duplog pasa, Lakazete je uleteo u šesnaesterac i matirao De Heu.

Samo minut kasnije tim Žozea Murinja je uspeo da izjednači. Duga lopta ka Lukakuu, odbrana interveniše, ali pre golmana do lopte stiže Lingard i plasira je u mrežu za konačnih 2:2.

Nakon trećeg vezanog remija Junajted zauzima osmo mesto sa 23 boda, dok je Arsenal na petoj poziciji sa 31 bodom. U narednom kolu Junajted dočekuje Fulam, a Arsenal Hadersfild.

Fulam i Lester odigrali su nerešeno 1:1. Reprezentativac Srbije Aleksandar Mitrović ponovo je bio kapiten Fulama. U 42. minutu petom je uposlio Kamaru, koji je uleteo u šesnaesterac i zatresao mrežu gostiju. Ipak, Lester je uspeo da izjednači u 74. minutu. Okazaki je asistirao Medisonu koji je bio precizan sa oko 11 metara. 

Remijem Fulam se izjednačio na dnu tabele sa Sautemtonom i Barnlijem sa po devet osvojenih bodova. Lester je deveti sa 22 boda.U narednom kolu tim našeg Mitrovića gostuje Junajtedu, dok Lester dočekuje Totenhem.

Rezultati današnjih utakmica 15. kola:
Barnli - Liverpul 1:3
Everton - Njukasl 1:1
Fulam - Lester 1:1
Volfs - Čelsi 2:1
Mančester junajted - Arsenal 2:2
Totenhem - Sautempton 3:1

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво