Zvezda rutinski savladala Voždovac za jesenju titulu

Fudbaleri Crvene zvezde nastavili su pohod ka odbrani titule pobedom nad ekipom Voždovca od 2:0 (2:0), u poslednjem meču 18. kola Superlige Srbije. Ebisilio i Ben strelci za crveno-bele, koji su i zvanično postali jesenji šampioni.

Pred nešto više od osam hiljada posmatrača, srpski šampion je prikazao bolju igru i sasvim zasluženo stigao do 16. pobede u šampionatu (uz dva remija).

Međutim, gosti su skupo "prodali kožu", bar što se prvog poluvrmena tiuče. Igrali su hrabro i pretili iz kontranapada, mahom preko Pavlovića, ali su im planove za nešto više od časnog poraza pokvarili zvezdini stranci.

Prvo je Ebesilio iskoristio odličan cenaršut Gobeljića i glavom pogodio za vođstvo u 29. minutu, da bi četiri minuta kasnije sjajni Ben dobro pratio akciju koja je išla takođe sa desnog boka i lepu asistenciju glavom Pavkova pretvorio u drugi gol.

U drugom poluvrmenu nije bilo toliko uzbuđenja. Prilike su bile tek sporadične, pa su izabranici Vladana Milojevića rutinski i mirno priveli meč kraju - 2:0.

Zvezda sada ima 50 bodova i ubedljivo je prva na tabeli (devet bodova više od Radničkog i 13 od Partizana), dok je Voždovac sada na 13. mestu sa 16 osvojenih bodova.

Današnjim trijumfom tim iz Ljutice Bogdana obezbedio je naslov jesenjeg prvaka, a do kraja prvog dela prvenstva i zimske pauze očekuje ga još četiri utakmice - tri prvenstve protiv Spartaka, Napretka i Čukaričkog i poslednji izazov u grupnoj fazi Lige šampiona 11. decembra kada će ugostiti Pari Sen Žermen. 

Tok meča:

19.55 - Kraj meča, Crvena zvezda je savladala Voždovac rezultatom 2:0. 

19.40 - Ričmond Boaći ulazi u igru, dobija aplauze, kao i Pavkov koji mu je ustupio mesto.

19.23 - Solidan centaršut Rodića po zemlji. Ipak, Ilić je bio brži od Maraka Marina.  

19.20 - Dvostruka izmena u Zvezdi: Marin i Čaušić su u igri umesto Jovančića i Simića.

19.14 - Dobar prodor i dupli pas Krstičića i Rodića, ali udarac beka Zvezde izblokirala je odbrana gostiju. 

19.07 - Pokušaj Bena lob udarcem već u prvom minutu nastavka, ali nije bilo opasnosti za Ilića.

19.06 - Nastavljen je meč... 

18.47 - Završeno je prvo poluvreme, dva gola prednosti iza Crvenu zvezdu.

18.42 - Nova dobra prilika za Bena nakon što ga je levog krila uposlio Rodić, ali odlični napadač ovoga puta ne uspeva da pošalje loptu u okvir gola.  

18.39 - Istakao se Borjan još jednom. Mihajlov je pokušao glavom nakon kornera, ali zvezdin golman odličnom paradom sprečio da se zatrese mreža.

18.33 - GOOOOOL, crveno-beli vrlo brzo dupliraju prednost - 2:0, strelac Ben! Još jedno ubacivanje sa desnog boka, Pavkov najviši u skoku u šesnestercu i sjajno spušta loptu Benu, kojem nije bilo teško da sa pet metara smesti loptu u mrežu. 

18.29 -  GOOOOL, Zvezda vodi od 29. minuta golom Ebesilija. Odlično je po desnoj strani strani prošao gobeljić, uputio dobar cenaršut, koji je spreman dočekai Holoanđanin i glavom je vešto smestio u mrežu.

18.22 - Dve velike šanse za Zvezdu u jednom napadu. Prvo je Simić izašao sam pred gol gostiju ali loše igrao glavom sa nekoliko metara, da bi potom Ben u nastavku akacije iz izuzetno dobre situacije pogodio golmana Ilića. 

18.13 - Odmah uzvraćaju gosti, Luković i Stuparević su lepo kombinovali ali je Borjan bio oprezan i dovoljno brz.

18.12 - Vrlo dobra šansa za domaćina! Ben je odlično proigrao Pavkova, a centarfor je sa oko 10 metara šutirao u golmana. 

18.06 - Prvi korner za Zvezdu na meču, ali su gosti nakon kombinacije Krstičića i Rodića i udarca Babića ipak uspeli da se odbrane. 

18.00 - Počeo je meč na najvećem srpskom stadionu... 

17.30 - Startnih 11 za Voždovac: Ilić, Maksimović, Kovačević, Mihajlov, Purtić, Pavlović, Luković, Jovanović, Stuparević, Ćirković, Milunović.  

17.15 - Poznat je sastav crveno-belih za večerašnji meč:

Ostali rezultati i strelci 18. kola:

Rad - Vojvodina 0:1 (Đurić 23 penal)
Zemun - Radnik 0:0
Mačva - Čukarički 1:0 (Gavrić 19)
Mladost - Partizan 1:1 (Pavlović 83 - Ivanović 90+2)
Bačka - Napredak 3:3 (Bajić 18 pen, 73 penal, Čeković 58 - Vulić 12, Eskić 66, Vukanović 71)
Dinamo - Radnički 0:4 (Haskić 34. penal, 45, 64, Stanisavljević 60)
Proleter - Spartak 2:2 (Čović 61, Vujaklija 71 - Vukčević 14, Obradović 75)

Tabela: Crvena zvezda 50 bodova, Radnički Niš 41, Partizan 37, Čukarički 35, Napredak 32, Mladost 26, Vojvodina 25, Proleter 25, Mačva 20, Radnik 19, Bačka 17, Voždovac 16, Spartak 16, Rad 15, Zemun 15, Dinamo Vranje 7.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво