Vučić: Nacionalni stadion biće prelep, borićemo se za Mundijal

Gostujući na RTS-u predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je i o fudbalskim temama i tom prilikom rekao da će nacionalni stadion biti prelep, da će moći da primi 63-64.000 ljudi i da će na njemu moći da se igra finale Lige šampiona. On je dodao da će se Srbija zajedno sa Bugarskom, Rumunijom i Grčkom boriti za dobijanje organizacije Svetskog prvenstva 2030.

"Stadion će biti izgrađen za nekoliko godina, biće prelep. Imaće kapacitet od 63.000 ili 64.000 mesta i na njemu će moći da se igra finale Lige šampiona. To želim ljudima odmah da omogućim", rekao je Vučić u emisiji "Oko" na RTS-u. 

Osvrćući se i na priču o zajedničkoj kandidaturi za Mundijal Srbije, Grčke, Bugarske i Rumunije, predsednik je rekao da to nije lako, ali da će se boriti.

"Nije lako dobiti organizaciju Mundijala, ne znam koliko je realno, ali morate da se borite. Moraćemo da učestvujemo u utakmici. Igramo zanimljivu utakmicu sa Argentinom, Urugvajem i Paragvajem. Posebno sam sada motivisan da ih pobedimo jer je Paragvaj glasao za Kosovo u Interpolu. Želim da ih pobedim još jednom".   

Dodaje da je potrebno da se izgrade stadioni u još nekoliko gradova u Srbiji i da je pravi cilj da bude više timova u Evropi i da Srbija bude što uspešnija.

"Izgradićemo još 7-8 stadiona. Biće fantastični stadionu u Vranju, Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu... Cilj je da imamo što bolju infrastrukturu i da omogućimo ljudima da igraju lopte. Želimo da Srbija ima što kvalitetnije stadione", zaključio je.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво