Zvezda sigurna protiv TSC-a

Crvena zvezda – TSC 4:1 (1:0). Fudbaleri Zvezde plasirali su se u četvrtfinale Kupa Srbije pošto su na svom terenu savladali ekipu TSC-a iz Bačke Topole.

Crveno-beli su teže nego što se očekivalo uspeli da slome otpor protivnika. Ekipa TSC-a je na megdan izašla željna dokazivanja i nadigravanja sa velikim protivnikom. Ipak, Zvezda je u drugom poluvremenu uspela da stigne do ubedljivog trijumfa.

Posle uvodnog odmeravanja snaga i nekoliko poluprilika pred golom gostiju, TSC je zapretio, ali veliku grešku napravio je sudija Lazar Tripković, u stvari njegovog pomoćnika Slobodana Pavlovića u 17. minutu. Gosti su bili u gol-šansi, posle povratnog pasa Gobeljića, koji je presekao napad TSC-a, Damnjanović se našao sam ispred golmana, ali je pomoćnik podigao zastavicu i dosudio ofsajd.

Zvezda je nastavila da napada, ali nikako nije mogla da dođe do šanse za postizanje gola, a prvu pravu priliku i prvi udarac u okvir gola imala je u 26. minutu, kada je šut Stojiljkovića Jorgić uspeo da zaustavi. Još nekoliko prilika propustili su Stojiljković, Simić i Marin.

Crveno-beli su poveli u 39. minutu. Marin je odlično uposlio Simića, koji snažnim udarcem sa 15 metara uspeva da matira Jorgića.

Domaćin je uvećao prednost u 50. minutu. Posle lepe akcije po desnoj strani koju su poveli Simić i Kafu, Stojiljković se odlično snašao u šesnaestercu i pogodio mrežu.

Samo dva minuta kasnije, TSC je smanjio prednost Zvezde. Sumaila se okliznuo u svom kaznenom prostoru i zatresao mrežu.

Zvezda je prednost uvećala u 72. minutu. Posle centaršuta Gobeljića, Simić je glavom pogodio mrežu gostiju i po drugi put se upisao u strelce.

U poslednjem minutu nadoknade, Joveljić, koji je oboren u kaznenom prostoru, izveo je najstrožu kaznu i matirao golmana i tako postavio konačan rezultat.

Mesto među osam u nacionalnom kupu ranije su obezbedili Napredak, Spartak iz Subotice, Radnik, niški Radnički, Partizan, Vojvodina i lučanska Mladost 

Tok meča:

16.56 – Kraj meča. Crvena zvezda – TSC 4:1.

16.55 – GOOOL, 4:1, u poslednjim momentima meča dosuđen je penal za crveno-bele, siguran izvođač najstrože kazne bio je Joveljić, nad kojim je i dosuđen jedanaesterac.

16.32 – GOOOL, 3:1, Zvezda stiže do ubedljive prednosti. Strelac je Simić u 72. minutu.

16.12 – GOOOL, 2:1, gosti smanjuju prednost autogolom Sumaile. Okliznuo se štoper Crvene zvezde i poslao loptu pored svog golmana.

16.10 – GOOOL, 2:0 za crveno-bele, strelac Stojiljković u 50. minutu. Lepa akcija crveno-belih po desnoj strani u kojoj su učestvovali Simić i Kafu, Stojiljković se najbolje snašao u kaznenom prostoru i savladao golmana.

16.05 – Nastavljen je meč... 

15.47 – Završeno je prvo poluvreme, minimalna prednost za domaćina – 1:0. 

15.42 – Odličan prodor Kafua, koji, nakon što je prevario nekoliko igrača gostiju, loše završava taj solo prodor. 

15.40 – GOOOL, vodi Zvezda, strelac je bio Veljko Simić u 39. minutu susreta posle novog dobrog pasa i kombinacije sa Marinom. Golman Jorgić je, čini se, mogao i bolje da reaguje u toj situaciji.

15.27 – Simić se posle odličnog dodavanja Marina našao u stopostotnoj šansi, ali je golman TSC-a sprečio domaćina da stigne do vođstva sjajnom odbranom.  

15.24 – Odličan, snažan šut Jovičića sa dvadesetak metara, ali zamalo je bio neprecizan Zvezdin igrač sredine terena. 

15.16 – Šansa za goste i to velika, ali je opasan napad prekinuo linijski sudija, koji je bez ikakvog razloga podigao zastavicu nakon što je poslednji loptom igrao Gobeljić. Damjanović je tom prilikom imao "1 na 1" situaciju sa Popovićem...

15.12 – Naleti Zvezde od samog starta, steže se obruč oko gola gostiju, ali bez ozbiljnijih prilika za sada. Kafu, koji je posle dužeg vremena u timu, prilično je agilan.

15.00 – Počeo je meč na stadionu "Rajko Mitić" pred manje od hiljadu gledalaca. 

14.40 – Sastavi timova su sledeći:

CRVENA ZVEZDA: Popović – Gobeljić, Babić, Sumaila, Hajdin – Jovičić, Krstičić – Kafu, Marin, Simić – Stojiljković.

TSC: Jorgić – Bečelić, Skopljak, Lalić, Varga – Plavšić, Finković – Denković, Milisavljević, Bastajić – Damjanović.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво