Pobeda "orlova" nad Crnom Gorom

Fudbaleri Srbije savladali su selekciju Crne Gore sa 2:1 na stadionu "Rajko Mitić" u meču Grupe 4 Lige nacija. "Orlovi" su prvi na tabeli i nadomak su plasmana u narednu fazu takmičenja, a poslednji meč ovog dela igraju u utorak protiv Litvanije na stadionu Partizana.

Srbija je upisala bitnu pobedu kojom je zadržala prvo mesto u Grupi 4 Lige nacija i na korak je od plasmana u narednu fazu.

"Orlovi" su odigrali dobar meč protiv oslabljene Crne Gore, mogli i ubedljivije da trijumfuju, ali su na kraju uspeli da zadrže prednost i upišu tri boda.

Nakon početnog odmeravanja snaga, Crna Gora ja prva zapretila preko Mugoše u 20. minutu.

Od tog trenutka krenula je potpuna inicijativa Srbije, koja je do prednosti stigla u 30. minutu, kada je odličan kontranapad krunisao golom Adem Ljajić, na asistenciju Tadića.

Samo dva minuta kasnije, Kolarov je centrirao u peterac rivala, a tamo se našao Mitrović, koji je sproveo loptu u mrežu rivala.

Do kraja poluvremena Srbija je u nekoliko navrata mogla do gola, a najbolja šansa za to bio je penal koji je načinio Simić nad Matićem, a koji je promašio Aleksandar Mitrović, kada je "panenkom" prebacio loptu preko gola.

U drugom delu utakmice nastavilo se u istom ritmu, Srbija je ponovo stvarala šanse i polušanse za pogodak, do koga ipak nije uspela da dođe.

Crna Gora je prvo u 60. minutu uspela da zatrese mrežu, ali je odlukom linijskog sudije taj gol poništen.

Ipak do smanjenja rezultata na 2:1 gosti stižu u 70. minutu, kada dobru akciju završava efektnim golom Mugoša.

Od tog trenutka potpuno se promenio tok meča, Crna Gora ređa dobre napade i ozbiljne pretnje po gol Srbije, ali je u nekoliko navrata Rajković odlično intervenisao.

Neizvesnost je trajala do poslednjeg sudijskog zvižduka, ali promene rezutlata nije bilo. 

Srbija je upisala treću pobedu u pet mečeva i sa 11 bodova zauzima prvo mesto u grupi, Crna Gora je druga sa sedam, Rumunija ima šest, dok je Litvanija bez bodova. (Rumunija i Litvanija igraju večeras od 20.45)

Naredni meč Srbija igra 20. novembra protiv Litvanije na stadionu Partizana, gde će i definitivno moći da potvrdi prvo mesto i plasman u Diviziju B Lige Nacija. 

Ovako je protekao meč: 

16.55 – Kraj meča, pobeda Srbije od 2:1.

16.32 – GOOL! Crna Gora smanjuje u 70. minutu na 2:1, Mugoša je strelac. Dobar napad gostiju, Kosović je pronašao Mugošu koji sa desetak metara od gola veoma preciznim i jakim udarcem savladava Rajkovića.

16.21 – Crna Gora postiže gol, ali je on poništen zbog ofsajda u 60. minutu meča.

16.10 – Nastavlja Srbija u istom ritmu i u drugom poluvremenu, Kolarov je iz slobodnog udarca pretio, ali šut završava pored gola Crne Gore.

16.07 – Nastavljen je meč...

15.50 – Završeno je prvo poluvreme, nakon 45 minuta Srbija vodi sa 2:0.

15.49 – Tri odlična pokušaja glavom u periodu od tri minuta, prvo Maksimovića, potom u dva navrata Mitrovića, ali promene rezultata nema.

15.41 – Mitrović je promašio penal. Hteo je napadač Srbije da "panenkom" savlada golmana gostiju, ali taj udarac završava preko gola.

15.40 – Penal za Srbiju, Matić je oboren u šesnaestercu Crne Gore, Simić je načinio faul.

15.34 – GOOL! Mitrović u 32. minutu povećava na 2:0. Dva gola Srbije u periodu od dva minuta. Kolarov je centrirao sa leve strane, a odlično je u petercu reagovao Mitrović koji šalje loptu u mrežu.

15.32 – GOOL! Srbija vodi od 30. minuta, strelac je Adem Ljajić. Odlično odrađen kontranapad Srbije, Tadić je sjajno promenio stranu i uposlio Ljajića

15.20 – Crna Gora je u 20. minutu imala prvu ozbiljniju priliku, Mugoša je uspeo da izbori poziciju za šut sa ivice šesanesterca, ali je dobro bio postavljen Rajković.

15.04 – Prvi udarac na meču delo je Aleksandra Kolarova, kapiten Srbije šutirao je sa distance nakon što se lopta odbila do njega, ali taj pokušaj završava pored gola.

15.03 – Počeo je meč na stadionu "Rajko Mitić". 

15.00 – Na stadionu se nalazi nešto manje od 20 hiljada gledalaca. Intonirane su himne, navijači Srbije uzvratili su gostoprimstvo i aplauzom pozdravili himnu Crne Gore.

14.25 – Sve je spremno za početak meča, igrači su izašli na zagrevanje, a poznati su i sastavi timova. Iako je pred utakmicu najavljivao da će možda izmeniti taktiku i početi meč sa dva napadača, selektor reprezentacije Srbije Mladen Krstajić je ostao pri ranijoj taktičkoj postavci sudeći po sastavu tima.

Srbija: Rajković, Rukavina, Milenković, Veljković, Kolarov, Matić, Maksimović, Gaćinović, Ljajić, Tadić, Mitrović.

Crna Gora: Petković, Marušić, Kopitović, Simić, Vešović, Kosović, Šćekić, Janković, Ivanić, Jovović, Mugoša.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво