Ves Braun za RTS: Vidić može da bude trener Junajteda

Nekadašnji fudbaler Mančester junajteda i Engleske reprezentacije Ves Braun u ekskluzivnom intervju sa komentatorom RTS-a Nemanjom Matićem izjavio je da mu je Nemanja Vidić prijatelj i neko ko može da bude trener Junajteda.

"On je sjajan momak, vođa i moj prijatelj. Odigrali smo par odličnih sezona, osvojili dosta trofeja, ako on želi da postane trener Mančester junajteda, on ima ličnost za tako nešto. Želim mu sve najbolje", izjavio je Braun za Vidića.

Nemanja Vidić je nedavno komentarišući gradski derbi između Sitija i Junajteda izjavio da ima ambicije da zapone trenersku karijeru.

"Na početku sezone bilo je teško po Junajted, izgubili smo nekoliko utakmica, poslednjih nedelja smo imali dobre utakmice, računajući pobedu nad Juventusom, nadam se da ćemo nastaviti tu seriju i da ćemo završiti sezonu na najbolji način".

Braun nije mogao da uporedi Murinja i Fergusona, ali je izjavio da su to dva zaista velika trenera.

"Teško ga je porediti sa Fergusonom. Hoze je pre i sa Junajtedom takođe osvajao dosta trofeja. On bi želeo nove igrače u ekipi, da li će to biti u januaru to ne znam, ali pokušaće da uradi veliku stvar", dodao je Braun.

Engleski fudbaler izdvojio je najbolje igrače protiv i sa kojima je igrao.

"Veoma teško pitanje, igrao sam protiv mnogo dobrih igrača, Ronalda i Mesija, ali najbolji protiv kojeg sam igrao je Zidan, njemu nisam mogao da priđem i nisam znao kako da ga čuvam. Najbolji sa kojim sam igrao je Rajan Gigs definitivno". 

Braun je prokomentarisao i pobedu Crvene zvezde na Liverpulom kao veliki podvig srpskog šampiona.

"Zvezda pokušava nešto da napravi i izgradi i zabeležila je sjajnu pobedu, sada svaka ekipa koja dođe da igra protiv Zvezde imaće u mislima kako je prošao Liveprul". 

Braun je najveći trag ostavio u Mančesteru, za koji je upisao 232 ligaška meča.

Bio je deo tima Aleksa Fergusona koji je osvojio pet titula Premijer lige i dva trofeja Lige šampiona.

Tokom karijere nastupao je još za Sanderlend, Blekburn i indijsku Keralu za koju je nastupao prošle sezone.

Za reprezentaciju Engleske nastupao je u periodu od 1999. do 2010. godine i u tom periodu upisao 23 nastupa.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара