Džo Kol završio fudbalsku karijeru

Bivši član Liverpula i Čelsija i reprezentativac Engleske Džo Kol odlučio je da završi fudbalsku karijeru.

Kol, koji je nedavno proslavio 37. rođendan, potvrdio da se povlači sa terena kao igrač i da želi da započne novo poglavlje kao trener.

Njegov poslednji klub bio je Tampa Bej iz Severnoameričke lige (NASL), u kome je proveo dve sezone nakon odlaska sa Ostrva.

"Posle 20 godina profesionalnog bavljenja fudbalom vreme je da okačim kopačke. Živeo sam san", saopštio je Kol, a prenosi Skaj Sport.

Kol je bio jedan od najvećih engleskih talenata, karijeru je počeo u Vest Hemu i brzo prešao u gradskog rivala Čelsi, gde je pružao najbolje partije za sedam godina, a potom je igrao za Liverpul, kratko za Lil, Aston Vilu i Koventri pre nego što se oprobao u SAD.

Za reprezentaciju Engeleske nastupio je 56 puta i bio deo tima na dva Mundijala i jednom na prvenstvu Evrope.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се