Kraj velike karijere - Didije Drogba u penziji

Tiho, bez velike pompe, u penziju je otišao jedan od najboljih napadača svoje generacije - Didije Drogba.

Drogba, koji je u martu proslavio 40. rođendan, protekle noći je odigrao poslednji meč u profesionalnoj karijeri, u dresu Finiksa, kluba čiji je i suvlasnik.

Napadač iz Obale Slonovače je karijeru započeo u Le Manu, potom igrao za Gengan i Marselj, pre odlaska u Englesku.

U dresu Čelsija je igrao osam sezona, do 2012. godine, a u dresu "plavaca" odigrao je 341 utakmica i postigao 157 golova.

Jednu sezonu je proveo u Kini, gde je igrao za Šangaj, a potom i jednu u Galatasaraju pre nego što se, na kratko, vratio u Čelsi.

Posle jedne sezone provedene u Londonu, otisnuo se "preko bare", gde je igrao za Montreal i Finiks.

Šampion Premijer lige bio je četiri puta, postigao je gol u finalu Lige šampiona kada je Čelsi osvojio to takmičenje, osvojio četiri FA Kupa (u sva četiri finala bio strelac), dva puta bio najbolji strelac Premijer lige...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво