Ronaldinjo za RTS: Trenutno je najbolji Mesi, a dok sam igrao bio sam ja

Za njega su govorili da je najveći umetnik sa loptom. Igrao je za Barselonu, a aplaudirali mu navijači Real Madrida. Osvajač je dve Zlatne lopte, Svetskog prvenstva, Lige šampiona, a možda je najbolji fudbalski zabavaljač u poslednjih 30 godina. Reč je o legendarnom Ronaldinju, koji je ovih dana u Beogradu i koji je ekskluzivno govorio za RTS.

Ronaldinjo je bio više od fudbalera, nije bio orijentisan samo na rezultat, već i na publiku koja ga je pratila.

"Hvala za to što ste rekli, osećao sam se srećno tokom karijere. Učinio sam mnoge ljude srećnim načinom na koji sam igrao fudbal. Bog mi je dao sve to tokom moje karijere", izjavio je Ronaldinjo.

"Imao sam sreću da radim ono što najviše volim i zato sam bio zadovoljan. Voleo sam da učinim ljude srećnim onime što ja volim da radim. Bio sam srećan kad god sam igrao fudbal.

Tokom karijere, Brazilac je osvojio Svetsko prvenstvo, prvenstvo Južne Amerike, bronzu na Olimpijskim igrama, Ligu šampiona, prvenstvo Španije, Italije, više puta bio proglašavan najboljim igračem na svetu, ali posebnu privilegiju doživeo je kada su mu navijači Real Madrida aplaudirali na "Santjago Bernabeuu" kada je postigao dva od četiri gola Barselone u "El Klasiku".

"Sve su to divne stvari i spektakularni momenti, osvojiti sve timske i individualne trofeje, ali to kada vam protivnički navijači aplaudiraju jesu specijalni i nezaboravni momenti", istakao je Ronaldinjo.

Od kada je bio dečak, samo je želeo da igra fudbal, imao je svoje idole među bivšim igračima, a sada je i on idol mnogoj deci.

"Ceo život sam razmišljao o fudbalu i želeo sam da usrećim decu načinom kako igram. Želeo sam da ih privučem u sport. Bitno je da slede svoje snove i da daju maksimum da ostvare svoj san", naglasio je bivši brazilski fudbaler.

Za kraj, Ronaldinjo je odgovorio možda na najteža pitanja, ko je trenutno najbolji igrač na svetu i ko je bio najbolji tokom njegove igračke karijere. 

"Trenutno je najbolji Mesi, a dok sam igrao bio sam ja", zaključio je uz osmeh Ronaldinjo.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво