Kokeza: Za kandidaturu Nacionalni i još nekoliko stadiona

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza izjavio je da je siguran da će FSS i država Srbija učiniti maksimum da se dobije organizacija Mundijala 2030. godine, što bi značilo izgradnju Nacionalnog i još tri-četiri stadiona. Savo Milošević, Zvezdan Terzić i Nenad Lalatović su sa oduševljenjem reagovali na vest o kandidaturi.

Ranije danas, predsednik Aleksandar Vučić, nakon sastanka kvadrilaterale u Varni sa premijerima Grčke Aleksisom Ciprasom, Bugarske Bojkom Birosovom i Rumunije Vjorikom Danćilom izjavio je da je dogovoreno da se četiri zemlje zajednički kandiduju.

"Odlično je da se na tako visokom državničkom nivou između predsednika Srbije i premijera Bugarske, Rumunije i Grčke razgovaralo o fudbalu, a još je veći plus što se govorilo o kandidaturi sa Svetsko prvenstvo 2030. i Evropsko prvenstvo 2028. godine.

Siguran sam da će država Srbija sa predsednikom Aleksandrom Vučićem na čelu i Fudbalski savez Srbije učiniti maksimum da se dobije organizacija i da se što bolje pripremi kandidatura", rekao je Kokeza Tanjugu.

Kako je naveo, to bi osim izgradnje Nacionalnog stadiona, podrazumevalo i izgradnju još tri-četiri nova stadiona po Srbiji, a samim tim i ogromno poboljšanje sportske i fudbalske infrastrukture.

"I u slučaju da se ne dobije organizacija, stadioni i svi prateći objekti bi ostali na raspolaganju klubovima u Srbiji što bi kompletan sport u našoj državi podiglo na viši nivo", poručio je Kokeza.

"Ideja je fenomenalna, s obzirom na povećanje broja učesnika u budućnosti neće moći samo jedna zemlja da bude domaćin. Evo već 2026. imaćemo Mundijal u tri zemlje – SAD, Kanada i Meksiko. Verujem da pošto su ovde četiri države u pitanju da su sa ozbiljnim angažmanom i zajedničkim radom i šanse da se dobije Mundijal realnije", rekao je Milošević Tanjugu. 

"Ne treba trošiti reči koliko bi to bilo dobro za naš fudbal, za Srbiju kao zemlju, za Beograd i druge gradove. Naravno, to bi značilo i da će se raditi na infrastrukturi, stadionima, svemu onome što je savremeni fudbal danas. Srbija je zemlja fudbala, sporta uopšte, videli ste kakva je potražnja bila za ulaznicama za utakmice Zvezde u Ligi šampiona. Mundijal kod nas bi bio pun pogodak", poručio je Terzić. 

"Sjajna ideja, dolazi od čelnih ljudi država i treba je podržati. Bilo bi fenomenalno za naš fudbal, promociju naše zemlje, da po ko zna koji put pokažemo svima kakvi su Srbi domaćini. Bilo bi fantastično i za naš klupski i reprezentativni fudbal, dobili bismo nove stadione, a posebno sjajno za naš narod. Pa, zamislite da kod kuće gledamo utakmicu Srbija – Brazil ili Italija – Argentina. Nadam se i verujem da je moguće", poručio je Lalatović. 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи