Remi Čukaričkog i Partizana

Čukarički – Partizan 1:1. Fudbaleri Čukaričkog i Partizana odigrali su nerešeno – 1:1. u meču 14. kola Super lige Srbije.

Partizan je odigrao veoma dobru utakmicu, u kojoj je imao veći posed, broj šansi i potpunu kontrolu nad protivnikom sve do 82. minuta. Čukarički je tada izjednačio, potom stvorio još nekoliko prilika u kojima je mogao da stigne do potpunog preokreta.

Crno-beli su rano poveli, već u četvrtom minutu, kada se Enake nakon centaršuta Rikarda našao u šesnaestercu Čukaričkog. Rumun je uspeo da, iako iskosa, uputi precizan udarac i matira golmana Belića.

Partizan je u nastavku mogao da dođe do još jednog gola, ali je Janković iz slobodnog udarca pogodio prečku, a samo minut kasnije je Enake u sličnoj situaciji kao prilikom prvog gola, ali ovoga puta je bio neprecizan.

U drugom delu utakmice Čukarički je zaigrao za nijansu bolje, ali je još uvek Partizan bio bolja ekipa. Domaćin je uspeo da u par situacija zapreti Stojkoviću, ali je nedostajala završnica Čukaričkog.

Partizan je ponovo pogodio okvir gola, sada u 56. minutu, kada je Enake centrirao, a Rikardo glavom uputio udarac.

Čukarički je izjednačio u 82. minutu iz prve prave prilike. Odličan centaršut uputio je Veličković, loptu je dobio Mudrinski na oko pet metara od gola i sjajnim udarcem savladao nemoćnog Stojkovića.

Mudrinski je imao još jednu priliku u 87. minutu. Slična akcija kao ona kada je postignut gol, međutim, odbrana crno-belih je dobro reagovala, na odbijenu lopu naleteo je Milosavljević, koji je uputio snažan udarac, ali je Stojković bio na mestu i sprečio preokret domaćina.

Dva minuta kasnije Bogosavac je sam bio ispred Stojkovića, koji je sjajnom intervencijom ponovo sačuvao svoj gol.

Nakon 14. odigranih utakmica, Partizan je upisao 27. bod i nalazi se na trećoj poziciji na tabeli, sa četiri boda zaostatka za drugoplasiranim Radničkim, koji je savladao Mačvu, a deset manje od lidera tabele Crvene zvezde, koja igra protiv Bačke. Čukarički je četvrti sa 26 bodova.

U narednom kolu crno-beli dočekuju Vojvodinu 4. novembra, dok Čukarički dan ranije gostuje kod Mladosti.

Fudbaleri Spartaka i Zemuna odigrali su 2:2 (2:0) u utakmici vanrednog, 14. kola Superlige Srbije. Subotičani su posle prvog poluvremena imali dva gola prednosti, ali je junak Zemunaca bio "rezervista" Namibijac Henrik Somaeb.

Istovremeno, u duelu debitanata Proleter je slavio pobedu u Vranju protiv Dinama – 4:2 (1:1). To je Novosađanima bio peti uzastopni prvenstveni trijumf.

U ostalim mečevima, Napredak je savladao Mladost sa 4:1 uz tri gola Alekse Vukanovića, koji je prvi strelac lige sa ukupno devet, dok je niški Radnički nastavio seriju i lako pobedio Mačvu sa 3:0.

Rezultati i strelci 14. kola Superlige:
Spartak – Zemun 2:2 (Milošević 26, Denković 40 – Somaeb 55, 72)
Dinamo Vranje – Proleter Novi Sad 2:4 (Dimitrov 13, 90 – Čolović 4. penal, 71. penal, Mirosavljev 84, 89),
Napredak – Mladost Lučani 4:1 (Vukanović 23, 26, 75, Marinković 57- Tumbasević 10.),
Radnički Niš – Mačva 3:0 (Bondarenko 30, Ranđelović 68, Nikodijević 79),
Vojvodina – Radnik 1:0 (Đurić 8),
Voždovac – Rad 2:0 (Jevtić 28, Stuparević 89),
Čukarički – Partizan 1:1 (Mudrinski 82 – Enake 4).

Tabela: Crvena zvezda 37 (-1), Radnički 31, Partizan 27, Čukarički 26, Proleter 23, Napredak 22, Mladost 22, Vojvodina 21, Voždovac 15, Rad 14, Mačva 13 (-1), Bačka 13, Zemun 13, Radnik 12, Spartak 10, Dinamo 7.

Tok meča: 

18.21 – Kraj utakmice. Čukarički – Partizan 1:1.

18.08 – GOOOL! Čukarički dolazi do izjednačenja – 1:1. Sjajnu loptu dobio je Mudrinski na ivici peterca i odličnim udarcem matirao Stojkovića.

17.45 – Ponovo Partizan pogađa prečku, Rikardo je dobro skočio na centaršut Enakea. 

17.31 – Nastavljen je meč...

17.15 – Završeno je prvo poluvreme, nakon 45 minuta Partizan vodi sa 1:0.

16.46 – Još jednom je Partizan bio veoma blizu gola, nakon centaršuta sa leve strane, na loptu je naleteo Enake, ali taj udarac završava malo pored gola Čukaričkog.

16.45 – Partizan pogađa prečku u 16. minutu, Janković je odlično izveo slobodan udarac, golman Belić je vrhovima prstiju uspeo da promeni pravac lopte, koja pogađa prečku.

16.34 – GOOL! Partizan vodi već od četvrtog minuta, Enake je strelac. Rikardo Gomes je uposlio rumunskog fudbalera na desnoj strani, a ovaj je iskosa, iz nimalo lake situacije, preciznim udarcem matirao golmana Belića.

16.30 – Počeo je meč na Banovom brdu.

16.20 – Meč uskoro počinje, poznati su sastavi obe ekipe:

Čukarički: Belić, M. Stevanović, Puškarić, Šapić, Bogosavac, Docić, Đorđević, Stojanović, Kajević, Bojić, Tedić.

Partizan: Stojković, N. R. Miletić, Marković, Valijente, Urošević, Zdjelar, Pantić, Enake, Janković, Zakarić, Rikardo.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво