Bjeković: Nema problema sa Matićem, pratimo i Ivanovića

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Nenad Bjeković rekao je da ne postoji problem sa Nemanjom Matićem i da će biti na spisku reprezentacije za odlučujuće utakmice u Ligi nacija protiv Crne Gore i Litvanije u Beogradu.

Matić je pre gostovanja u Crnoj Gori i Rumuniji u Ligi nacija na društvene mreže objavio poruku "Da je svestan da će Srbija ponovo da ga izda" i izazvao veliku polemiku javnosti, ali do sada nije otkriveno na šta je tačno mislio.

"Nije me uopšte zabrinula njegova poruka preko društvene mreže i ne postoji bojazan da ćemo ostati bez još jedne vedete nacionalnog tima. Čuli smo se sa Matićem, sve smo rešili i razjasnili, ne vidim problem da on i dalje bude na spisku kandidata za reprezentaciju", rekao je Bjeković za agenciju Anadolija.

Van nacionalnog tima su Matija Nastasić i Luka Milivojević, koji su javno imali mnogo zamerki na račun selektora Mladena Krstajića.

"Ne bi ni tu smelo da bude problema. Mi iz sportskog sektora, pre svega Darko Kovačević i ja, pokušavamo da stvorimo uslove da Srbija zaigra u najjačem mogućem sastavu. Sada je samo pitanje ko je tvrdoglaviji, ti igrači ili selektor. Ali u interesu srpskog fudbala niko ne sme da se stavi iznad nacionalnog tima. Treba biti mudar i pametan."

Kako je naglasio, plan u Ligi nacija je da se napravi uigravanje nove generacije i pruži šansa mladim igračima koji su kao omladinci bili šampioni Evrope i sveta.

"Želimo da se uverimo na koga od njih možemo da računamo za pozicije koje pokrivaju Milivojević, Tadić, Matić... Niko nije otpisan, pa ni Branislav Ivanović. Igra sjajno u Zenitu, pratimo sve kandidate. Samo Krstajić zna ko će biti na spisku."

Kaže da je mnogo razgovarao sa vezistom Lacija Sergejom Milinković-Savićem i da će brzo prevazići krizu.

"Nekima morate da uđete u glavu i da se stavite u njihov položaj da bi vam bilo jasno zašto igraju slabo. Nije lako u godinama Sergeja ostati imun na priče koje su kružile tokom Svetskog prvenstva, u Rusiji je proveo više vremena na telefonu i u kontaktu sa agentima nego što se bavio drugim stvarima. Sada kada je konačno rešio svoj status i stavio paraf na novi ugovor sa Lacijom, ubeđen sam da će brzo prevazići krizu i ponovo zaigrati na nivou iz prošle sezone. Sergej svakako nije zaboravio da igra fudbal, poseduje ogroman potencijal i vrlo brzo će ga pokazati na delu", završio je Bjeković.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво