Milivojević: Platio sam glavom, teško ponovo u reprezentaciji

Srpski fudbaler Luka Milivojević rekao je da je zbog isticanja mišljenja posle poraza od reprezentacije Švajcarske (2:1) na Mundijalu "glavom platio" i da će se u ovakvom ambijentu teško vratiti u reprezentaciju.

"Znam da treba da budem deo reprezentacije, ali nisam zbog stvari koje nemaju veze sa fudbalskim kvalitetima. Ima ljudi koji odlučuju da li treba da budem u reprezentaciji. Istina je da sam izostavljen sa spiska posle komunikacije na SP, gde sam upitan šta mislim posle meča sa Švajcarskom. Rekao sam da bismo sa četiri boda išli dalje, kockali smo se previše u poslednjih 15 minuta (kada je zamenjen prim. aut.) i izmena nije bila logična", rekao je Milivojević u intervjuu za Sport klub.

Kaže da bi sve lakše prihvatio da je zamenjen za igrača na njegovoj poziciji.

"Platili smo glavom sve, na kraju sam i ja platio glavom jer sam izneo mišljenje. I onda sam došao do zaključka da, ako ne mogu da kažem mišljenje, onda i ne moram da budem tamo. Ako ja treba da kažem nešto što bi oni voleli da čuju, od mene to neće čuti jer nisam takav. Onda su posle toga usledili napadi u javnosti koji veze nemaju sa fudbalom, a još više me okrenuli protiv njih", naglašava kapiten Kristal palasa.

Prema njegovim rečima, nema nikakav problem da pogleda bilo koga u oči i kaže sve što ima, za razliku od onih koji su ga optužili da je hteo da napravi puč u reprezentaciji.

"Ono što je meni najdraže jeste da postoji u timu više od 20 igrača koji bukvalno žive zajedno, provodili smo sve vreme zajedno tamo i oni svi znaju šta se dešavalo. Ne mogu da shvatim kako neko može da izađe sa izjavom za koju zna da nikad nije postojala, da stane iza te izjave. Dva igrača pa onda selektor koji potvrđuje te reči i na kraju dođeš do saznanja da niko od njih to nije rekao", jasan je Milivojević.

Reči oko puča potvrdio je selektor Mladen Krstajić, a onda se, prema rečima Milivojevića, pokajao.

"To mi je još veća satisfakcija da sam na pravom putu. Što se tiče saigrača, znam da će me neki od njih podržati i svi znaju šta je istina. Sutra ne bih imao problem da odem na konferenciju sa bilo kim od njih, pogledam ih u oči i kažem im šta imam, a oni će imati problem jer su pričali laži", istakao je Milivojević.

Takođe je naglasio da će teško u dogledno vreme ponovo biti pozvan u nacionalni tim.

"Nema velike razlike sa mnom i bez mene, ne može jedan igrač toliko da utiče na kolektiv, ali, s druge strane, pod kojim uslovima bih se vratio? Kod njih bih se teško vratio, ne volim da radim sa ljudima koji lažu, izmišljaju, takav nisam, volim da dam celog sebe za tim, da maksimalno izguram i da se žrtvujem koliko mogu za tim. Znam ko sam, šta sam, stojim iza svojih reči, a sa njima ću teško raditi u budućnosti", zaključio je Milivojević.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво