Partizan u četvrtfinalu, crno-beli savladali Zemun

Fudbaleri Partizana plasirali su se u četvrtfinale Kupa Srbije, pošto su na Gradskom stadionu u Zemunu savladali domaću ekipu sa 2:0.

Crno-beli su bili bolji rival tokom čitavog meča i uspeli su da bolju igru krunišu u dva navrata. Zemun nakon primljenog gola nije iskoristio svoje dve dobre prilike za izjednačenje.

Partizan je bio konkretniji i opasniji od samog starta meča, ali je u prvih 45 minuta nedostajalo koncentracije u završnici. 

Ipak, već početkom drugog dela susreta uigranu akciju krunisao je mladi štoper Marković i doneo prednost Partizanu.

Od tog trenutka Zemun je zaigrao znatno bolje, pošto u prvom poluvremenu nije uspeo da uputi nijedan udarac ka golu Partizana.

Veliku šansu za izjednačenje propustio je Mrkaić, koji je pogodio prečku nakon što je natrčao na odbijenu loptu Stojkovića.

Ubrzo potom ponovo Zemun je imao još jednu priliku, ali se golman Partizana iskupio za prethodni kiks i odlično zaustavio šut svog prezimenjaka iz Zemuna.

Do kraja meča Partizan je uspeo da stavi tačku na meč golom Zakarića u 89. minutu, kada je fudbaler iskoristio lošu procenu golmana Zemuna i na odbijenu loptu odlično šutirao.

U druga dva meča koja su počela u 14.00 časova, Spartak iz Subotice je sa 1:0 savladao Mačvu, dok je Radnički iz Niša u gostima sa 4:1 pobedio Budućnost iz Dobanovaca. 

Parovi osmine finala Kupa Srbije:

14.00: Zemun – Partizan (0:2), Budućnost D. – Radnički Niš (1:4), Spartak – Mačva (1:0).

16.00: Vojvodina – Sinđelić.

17.00: Borac – Napredak, Čukarički – Mladost.

Crvena zvezda svoj meč igra protiv Bačke Topole, ali je taj meč odložen zbog gostovanja srpskog šampiona u Liverpulu u okviru Lige šampiona.

Javor i Radnik svoj meč igraju 14. novembra.

Ovako je protekao meč: 

15.53 – Kraj meča, pobeda Partizana od 2:0.

15.48 – GOOL! Zakarić postiže gol za prednost Partizana od 2:0 u 89. minutu. Korner je izveo Janković, loše je reagovao golman Zemuna, lopta je došla do Zakarića, koji je levom nogom šalje u mrežu.

15.31 – Veliku priliku ne koristi Zemun. Stojković je šutirao, a kiks je napravio njegov prezimenjak na golu Partizana, na loptu je naleteo Mrkaić, koji je pogodio prečku sa par metara udaljenosti.

15.10 – GOOL! Partizan vodi sa 1:0 od 49. minuta, Marković je strelac. Defanzivac crno-belih je krunisao uigranu akciju svog tima nakon prekida.

15.05 – Nastavljen je meč.

14.47 – Kraj prvog poluvremena, nakon 45 minuta nema postignutih golova.

14.17 – Nakon 15 minuta igre, nema golova, Partizan je u nekoliko navrata zapretio, ali nedostajala je završnica.

14.01 – Počeo je meč na Gradskom stadionu u Zemunu.

13.45 – Poznati su sastavi obe ekipe:

Zemun: Milošević, Milutinović, Cvetković, Trajković, Lukić, Tošeski, Luković, Kukuličić, Vukadinović, Stojković, Mrkaić.

Partizan: Stojković, N. R. Miletić, Marković, Valijente, Urošević, Zdjelar, Zakarić, Janković, Pantić, Nikolić, Rikardo.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво